Mateus: Nisam se rastao na najlepši način sa Partizanom

Nekadašnji trener Partizana Lotar Mateus otkrio je kako je svojevremeno stigao u Humsku i ko su mu bili ključni igrači u pohodu ka Ligi šampiona!

Lotar Mateus FOTO: Printscreen/Youtube

Nemac je u razgovoru za Mocartsport rekao i zbog čega je napustio Partizan, odnosno da crno-beli nisu bili korektni kada je u pitanju ugovor.

Ne volim baš da pričam o tome, ali nismo se rastali na najlepši način, od strane Partizana. Zato sam i otišao, nije bilo baš sve korektno, no i to je deo fudbala. Imao sam ugovor, ali Partizan ga nije poštovao. Nije pratio ugovor koji smo potpisali godinu pre. I do dan-danas mi pripada dosta novca (smeh), ali drago mi je što sam bio deo tog tima te godine – rekao je Mateus.

Kada su u pitanju fudbaleri u koje se i danas “kune”, tu nema dileme.

– Ključni igrači za mene bili Kralj i Taribo (Vest, prim. aut.) sa svojim iskustvom. I svi ostali igrači su shvatili da ne igraju samo za sebe, nego da moraju da igraju za tim. Svi na svetu su znali za Tariba Vesta, šta on može u Partizanu?! Ali znao sam njegove menadžere i znao sam da je imao problem sa kolenom. Želeo je da igra za neke druge klubove. Igrao je u Engleskoj, Italiji, Španiji, Nemačkoj… Rekao sam mu: “Taribo, sa takvim kolenom nećeš naći novi klub. Ali, meni nisi potreban za svaku utakmicu, ne moraš da dođeš ni na svaki trening, potreban si mi za posebne utakmice”. Njegova plata je bila 10.000 dolara mesečno. Ni dolar više! Svetska zvezda je dolazila (kod nas)! Vest nije bio dobar samo na terenu, nego isto tako i u svlačionici, pravio je dobru atmosferu i to je bilo jednako bitno da bi se napravio rezultat u Njukaslu – rekao je Mateus i dodao:

Kralj je bio pred krajem karijere. Rekao sam mu: “Izgledaš srećno dok igraš fudbal, zašto ne bi trenirao sa nama, možda možeš da mi pomogneš, da pomogneš nama, Partizanu”? Kratko sam porazgovarao s njim, dva dana kasnije mi je prišao i rekao: “Spreman sam da budem deo vašeg tima” – poručio je Mateus.

Originalni tekst Danas.rs