Martin Sevdik: Rikardo je ubica u šesnaestercu, Partizan je veoma dobar evropski tim

 Trener Slovackog: Rikardo je ubica u šesnaestercu, Partizan je veoma dobar evropski tim

FOTO: profimedia

Prvi put u istoriji kluba Slovacko će igrati neko evropsko takmičenje, a u prvom kolu Lige konferencija na svom stadionu dočekaće ekipu Partizana. Crno-beli u poslednjih par godina igrali su protiv ekipa iz Češke, eliminisani su od Plzena u nokaut fazi Lige Evrope, dok su Spartu iz Praga dva puta pobedili, ipak trener Slovackog Martin Sevdik poručuju da će sve biti drugačije nego tada.

“Nikakva paralele ne povlačim sa tim utakmicama, ništa ne može da se poredi. Prošlo je pola godine od tada, a uostalom ni mi nismo Spartak. I Partizan je promenio pola tima od tada”

Kao najveću opasnost vide Rikarda.

“On je ubica u šesnaestercu, obično se pozicionira oko penala i morate da bude jako oprezni sa njim. Ali i drugi igrači imaju kvalitet, ne samo napadači, nego i oni iz odbrane. Partizan je veoma dobar evropski tim.”

Sevdik nije zadovoljan kako njegova ekipa realizuje šanse.

“Stvaramo dosta šansi, ali ih ne koristimo. A, kada igrate protiv rivala kakvi su Plzen ili Slavija, to se odrazi na rezultata. Ipak, dobro smo se pripremili za ove mečeve, verujem da ćemo to pokazati i protiv Beograđana.”

Slovacko je ispunio cilj, plasirali su se u grupnu fazu, a naredni cilj je da pobeđuju.

“Nećemo biti mentalno sputani zbog utakmice. Naš cilj je bio da se plasiramo u grupnu fazu, prvi put i u tome smo uspeli. Sada imamo nove ciljeve, želimo da pobedimo, pogotovo što igramo pred našim navijačima. Biću zadovoljan ako damo sve od sebe u smislu posvećenosti, organizacije na terenu, želje za pobedom”, poručio je trener Slovackog..

Originalni tekst Telesport.rs