MARKO NIKOLIĆ PONOVO U HUMSKOJ: Emotivne reči pred sudar sa ‘svojim’ Partizanom (FOTO)

Pred sutrašnji okršaj Partizana i Videotona, novinarima su se obratili trener mađarskog tima Marko Nikolić i kapiten Roland Juhas.

Biće itekako zanimljivo sutra u Humskoj. Ne samo zbog duela koji vodi u Ligu Evrope, već i zbog povratka Marka Nikolića, Danka Lazovića i Marka Šćepovića na stadion gde su doživeli najveće trenutke svojih karijera.

Trener koji je prošle sezone doneo Grobarima nemerljivu radost ‘duplom krunom’, Marko Nikolić, sada je na protivničkoj strani i kako je rekao, učiniće sve da ispuni svoju dužnost i ostvari ‘mali san’ u kom živi.

– Došli smo do plej-ofa Lige Evrope, žreb je želeo da idemo na Partizan, a to je protivnik kog mi nismo želeli. Ovaj tim Videotona postaje ratnička i pobednička ekipa. Izbacivanjem Bordoa napravili smo malu senzaciju i živimo mali san koji se zove grupna faza Lige Evrope – izjavio je Nikolić u ‘Klubu sportista’ na stadionu Partizana.

– Za Partizan je ulazak u Ligu Evrope jedna vrsta moranja, a to može biti naša šansa. Sutra u Beogradu se ne rešava ništa, imaćemo još 90 minuta u Mađarskoj i moramo da budemo skoncentrisani i fokusirani.

– Moram da napomenem da sam nezadovoljan jer se igra pred praznim stadionom, to nije fudbalski ambijent, fudbal se igra za publiku. Igrati pred praznim tribinama ne treba igrati ni prijateljsku utakmicu, a kamoli ovako važnu utakmicu. Ali, moraćemo da se prilagodimo – naglasio je Nikolić u svom uvodnom izlaganju.

FOTO: STARSPORT

Nikolić nije želeo da ističe svoje kvalitete, kao ni Partizanove mane. Pobednika će, kaže, odlučiti sitnice.

– Mi moramo da igramo takmičarski fudbal, kao što smo i u prethodnim utakmicama. Ko je rekao da ćemo protiv Bordoa imati 10 udaraca na gol, a oni samo jednu. Fudbal se odmakao od termina defanzivno i napadački, ja ih ne poznajem. Partizan je veoma dobar ofanzivan sastav i mogu svakoj ekipi da daju gol, dva više. Sa time ćemo morati da se suočimo, ali i mi smo na poslednjih 13 utakmica, pripremnih i takmičarskih, dali po gol na svakoj utakmici.

Zatim je imao zanimljivo izlaganje o emocijama kojih će biti sutra.

– Naravno, emocije su prisutne, lagao bih kada bih rekao da nije tako. To, koliko ga svako od nas u Mađarskoj voli, ne može niko da nam oduzme niti procenjuje. To je samo naš osećaj, koji ne može da se meri i pokazan je mnogo puta do sada. Zato me ne zanima šta će ko da kaže, mi smo profesionalci, a ljudi iz Videotona nas plaćaju i maksimalno su korektni.

Imamo dobar početak sezone, prvi smo na tabeli sa Honvedom i u plej-ofu smo za Ligu Evrope. Ulazak u grupnu fazu bi bio veliki uspeh, ostvarenje malog sna u kom živimo i imamo pravo da se nadamo tome. Šanse su 50:50, podjednake i već sam učestvovao u ovom takmičenju, a imam i iskusnih igrača u timu. Ko bude držao veći fokus, imaće šanse da bude u grupi. Nemamo imperativ, ali je atmosfera u Mađarskoj prilično euforična.

Pre sedam godina sam igrao ovde, ali pred punim stadionom i dao sam gol za Anderleht, ali je krajnji rezultat bio 2:2 i kasnije je u Ligu šampiona otišao Partizan. Sada bih taj gol menjao za dobar rezultat Videotona i prolaz u Ligu Evrope.

Jeste malo nezgodna situacija, ali ovo je profesionalan sport i mislim da će moji saigrači imati koncentracije i snage da sav pritisak iznesu na pravi način.

 

Hot sport