Marko Čakarević : Još jedan težak meč je pred nama

Zvanični sajt KK Partizan NIS

 

Košarkaši Partizana NIS u utorak, 24.10. od 20:30 igraju protiv Bilbao Bakseta u okviru 3. kola 7 Days Evrokupa. Semjuels debituje u Zagrebu.

Ekspedicija KK Partizan NIS danas putuje u Bilbao, gde će se crno-beli u utorka sastati sa istoimenom ekipom u okviru III kola 7Days Evrokupa. Posle pobede protiv Igokee sa 117:104, trener crno-belih, Miroslav Nikolić ističe da će sutrašnji meč biti dobra škola za njegove mlade igrače pred kojima je obaveza da u Španiji pruže svoj maksimum.

“Kao i sve ekipe u našoj grupi, Bilbao ima iskusne i kvalitetne igrače protiv kojih će biti veoma teško da se igra. Ipak, biće to dobra škola za naše mlade igrače koji će i sutra dobiti šansu da steknu iskustvo i da pokažu napredak u odnosu na početak sezone. Samardo Semjuels će ostati u Boegradu gde će raditi po posebnom programu kako bi bio spreman za utakmicu protiv Cibone u Zagrebu. I bez njega, idemo u Bilbao da im pariramo našom mladošću i energijom koja mora biti na najvišem nivou od početka do kraja utakmice”, istakao je Nikolić.

Nakon što je zbog povrede lista propustio prve dve utakmice u Evrokupu, u crno-beli tim se vratio Marko Čakarević koji je pred polazak na put izjavio:

“Još jedan težak meč je pred nama, ali i još jedna prilika da se maksimalno borimo i prikažemo u najboljem svetlu. Svesni smo da uloga favorita pripada njima, veoma poštujemo ekipu Bilbaa, ali isto tako smo svesni da smo  u stanju da igramo sve bolje i bolje. Važno je da budemo energični u svim fazama igre i da tako pokušamo da iznenadimo rivala”, istakao je Čakarević.

Nakon utakmice u Bilbau, crno-beli se vraćaju u Beograd i odmah produžavaju za Zagreb gde će se već u petak sastati sa Cibonom o novom košarkaškom klasiku regiona.