Marjanović pamti derbi iz 1998: Kežmanov gol za nezaborav

Partizanovi đaci sa emocijom više dočekuju večiti derbi, naučeni još u mlađim kategorijama, od pojedinih trenera koji čak „ne jedu ni paradajz, jer je crven”, da je duel sa komšijama više od igre. Saša Marjanović nije izuzetak

sm2U juniorskom stažu imam nerešen skor sa komšijama – 3:3. Za moju „klasu 1987” igrali su: Bojović, Vujović, Popara, Simić, Stanisavljević, Krstić, za Crvenu zvezdu Đorđević, Stojčev, Petrović… – evocira drage uspomene rođeni Nišlija.

U seniorima, pak, ne zna za trijumf:

Na debiju za Čukarički remizirao sam na Marakani, potom – igrao po dva puta nerešeno sa Jagodinom i Radničkim. Čekam pobedu!

Priseća se derbija kao gledalac:

Skupljao sam lopte 2002. kada je strelac bio Ivica Iliev, mi klinci, sa istoka i zapada, otrčali smo do juga. Najdraži mi je derbi iz 1998. kada je Mateja Kežman pogodio u 90. minutu, mada nisam video taj gol – otac Aleksandar je na 1:1, u „80 i nekom”, rekao da izađemo napolje kako bismo izbegli gužvu. Dok smo se spuštali ka automobilu, na platou ispred južne tribine, čuli smo eksploziju radosti. Požurili smo do strica Gorana u Kumodraž, upalili BK televiziju i videli da je pobedio – Partizan. Dotle, nismo bili 100 odsto sigurni.

Provereni vezista postao je značajna karika Parnog valjka dolaskom Marka Nikolića, trenera koji ogromnu pažnju poklanja prekidima. Saša ih izvodi sjajno.

Imamo visinu, dobre skakače, prekidi su naš adut…

Osokoljen je asistencijama protiv Rada i Borca.

Akcije preslikane sa treninga…

Zaigra mu brk na pitanje – da li bi mogao, zahvaljujući golom iz slobodnog udarca, da nasledi Nikolu Drinčića?

Ne zamišljam takav scenario, ali – prolazi mi kroz glavu. Samo da svi pružimo maksimum i, ako Bog da, radujemo se sa navijačima.

Izuzetno ceni komšije:

Dobar su tim, pobeđuju u kontinuitetu. Donald, Kanga, Le Talek – odlični igrači.

Ne veruje u goleadu, ali…

Očekujem veliku borbu, tvrdu utakmicu, mada – ako se otvori… Samo da ne bude ekscesa i da publika uživa.

Dva srca, sa zapada, kucaće da odigra odlično:

Otac Aleksandar i sestra Tijana – najveći navijači. Majka će sa suprugom i decom da navija od kuće – smeška se Saša Marjanović.