MALI CRNO-BELI PROTEST: DERBI KASNIO, MARKOVIĆ UTAKMICU POČEO SA ŽUTIM KARTONOM

Samed Baždar loptu sa centra poslao u aut

Protest za kasni početak polufinala Kupa, nadamo se svi – prva i poslednja kontroverza sa novog okršaja Crvene zvezde i Partizana. Započetog sa zakašnjenjem od šest minuta zbog sastanka crno-bele ekipe i motivacionog govora šefa struke Igora Duljaja pred klupom u trenucima kada je lopta već trebalo da se zakotrlja.

Crveno-beli su u tim momentima već bili na terenu i čekali večitog rivala, ali se oni nisu preterano obazirali na formalnosti. Donekle i očekivano, danima uoči derbija iz Humske su najavljivali da možda i neće igrati polufinale besni zbog sudijskih odluka u poslednja dva derbija sa Zvezdom.

Te su se pretnje, očekivano, ispostavile kao prazne, ali crno-beli jesu iskazali nezadovoljstvo i time što je Samed Baždar prvi udarac sa centra raspalio u aut, sasvim sigurno nimalo slučajno.

No, ovakav vid protesta značio je i da je Partizan počeo utakmicu sa hendikepom, jer je kapiten Svetozar Marković – u skladu sa propisima – i pre prvog sudijskog zvižduka dobio žuti karton zbog toga što mu je ekipa kasnila. Još jednom, ta odluka sudije Miloša Milanovića apsolutno je opravdana, jer pravila igre tako nalažu.

Originalni tekst Mozzart Sport