Madar: Hvala ekipi, moramo zaboraviti sve što se desilo

madar

Foto: KK Partizan/Twitter

Yam Madar odigrao je veoma dobru debitantsku sezonu u Evroligi, za šta je nagrađen nagradom najboljeg mladog igrača takmičenja.

Nije Partizan uspeo da kompletira podvig protiv Real Madrida. Porazom u španskoj prestonici završena je uspešna sezona crno-belih, barem kada je reč o najelitnijem evrpskom takmičenju. Par dana nakon tog meča Evroliga je zvanično saopštila da je plejmejker ekipe Željka Obradovića, Yam Madar, najbolji mladi igrač u ligi. U izjavi za klupsku televiziju Izraelac nije krio zadovljstvo:

Osećam se sjajno. Odličan je osećaj osvojiti ovu nagradu. Mislim da je sada pravo vreme da se zahvalim ekipi na svemu što su uradili, jer to ne bih uspeo bez njih. Sada moramo nastaviti dalje i fokusirati se na ABA ligu.

Imamo veliki izazov pred nama i moramo zaboraviti sve što se desilo do sada. Sjajan je osećaj biti pored imena kakva su Bogdan Bogdanović i Novica Veličković. Pored toga, neverovatno je naći svoje ime u Partizanovoj istoriji. Srećan sam zbog toga.

Pred Partizanom je sada jednako bitno takmičenje, ako ne i bitnije. Dugo navijači čekaju trofej, a Madar je pred početak play-offa istakao da će sve do sada urađeno biti ogromno iskustvo.

Nisam razmišljao o individualnim priznanjima kada sam dolazio ovde. Čuo sam mnogo stvari o ovom klubu, o kojima sada mogu da posvedočim posle dve godine. Mislim da radimo sjajno posao. Naravno da ostaje žal zbog kraja Evrolige, ali pokušavamo da gledamo samo pozitivne stvari. Šta god dolazi uz naše dosadašnje uspehe je samo bonus. Ipak, mislim da je sezona u Evroligi bila uspešna.

Teško je to reći jer se nismo plasirali na F4 iako smo bili u odličnoj poziciji da to uradimo. Jasno je da smo imali probleme koji su svima poznati, da smo ostali bez nekih igrača, ali na kraju nismo bili sposobni da ispunimo misiju. To će svakako biti veliko iskustvo za svakoga od nas sledeće sezone, pogotovo jer smo mlad tim. Izaći ćemo jači i iskusniji iz svega toga“, rekao je Madar.

Izraelac je sezonu završio sa 5.8 poena u proseku, uz 1.6 asistenciju.

Originalni tekst Basketballsphere.com