Luković potpisao, stiže i “četvorka”, najverovatnije Kenan Karaspahić!

kompletiranje tima

Aleksandar Džikić bi prvog dana priprema mogao da ima na raspolaganju praktično kompletan tim za predstojeću sezonu.

U Partizanu, kao i u mnogim drugim evropskim klubovima, još nisu načisto koja će sve takmičenja igrati sledeće sezone, ali se u selektiranju novog tima – u granicama jako skromnog budžeta – odmaklo prilično daleko za ovo doba godine.

-ПАРТИЗАН-БЕОГРАДJoš u junu je doveden Stefan Birčević, u julu Đorđe Majstorović, a nedavno u kratkom razmaku Branislav Ratkovica, Frenk Robinson i Vil Hačer.image-0-02-01-dc57bcff97ca95964fa2a1bbe8c8bba886f1b6ddfdaaeb651d06be7c7255dfda-V

Šesto pojačanje crno-belih biće Uroš Luković (27 godina, 213 cm), centar koji je poslednjih godina igrao uglavnom u Makedoniji.

lukovicpartizan

Luković je iz košarkaške porodice – sestra Branka je bivša košarkašica Partizana, koja je zatim igrala i u Skoplju, a sada igra u Španiji, mlađi brat Marko igrao je za Megu, nemački Trir, MZT, a sada je u Krki, dok je otac Ljubisav sa novobeogradskim IMT 1987. bio osvajač Kupa SFR Jugoslavije. Radi se o uglednoj košarkaškoj porodici, koja je izrazito crno – belog navijačkog opredeljenja.

Luković važi za vatrenog navijača Partizana i njegova želja da zaigra za Partizan je bila ogromna.

Obzirom na to da su od ranije pod ugovorima Vanja Marinković, Adin Vrabac i Miloš Koprivica, da je sa Mihajlom Andrićem produžena saradnja i da će mladi bek Slobodan Jovanović debitovati u seniorskoj konkurenciji, Partizanu je za kompletiranje ekipe neophodan još jedan krilni centar, mada je moguće i dovođenje beka šutera, Rakićevića ili nekog drugog.

Zato se trener Aleksandar Džikić okrenuo drugim rešenjima i, prema nezvaničnim informacijama, pronašao adekvatno pojačanje na “četvorci” – mladog Kenana Karaspahića, supertalentovanu “streč” četvorku rođenu u Bačkoj Topoli.

Po pozicijama, to bi izgledalo ovako:

1 – Hačer, Ratkovica

2 – eventualno pojačanje, Marinković, Jovanović

3 – Robinson, Andrić, Vrabac

4 – Karahodžić, Birčević

5- Majstorović, Luković, Koprivica