Lukić prvi favorit za nastavak deljenja ne-pravde u derbiju

Derbi u najavi, priča o sudijama ponovo na dnevnom redu.

Polufinalni duel Kupa Srbije, između Crvene zvezde i Partizana, mogao bi da ponovo izrodi sasvim iznenađujuće rešenje na centru. I to iz jednostavnog razloga – spisak kandidata nikad nije bio duži!
Prvi favorit, ipak, mogao bi da bude Lazar Lukić!

Beogradski arbitar vodio je jedan derbi u karijeri i to u eri Slaviše Kokeze. Na poslednjem je bio četvrti arbitar, nije se našao u uobičajenom timu Novaka Simovića na putu ka Bengaziju, ovih dana, što je pojačalo spekulacije da će dobiti pištaljku u sredu.

Male su šanse da se na centru stadiona “Rajko Mitić” nadju arbitri iz grupe ponajboljih – Srđan Jovanović, Nenad Minaković i Milan Stefanović. Zvezda neće najbolje kotiranog, akter decembarskog derbija odavno nije miljenik centara moći, retko se pominje i nadolazeća pištaljka iz Jajinaca.

Put u Libiju izbacio je iz priča i Novaka Simovića.

Pažljivi analitičari ne isključuju mogućnost ni da Zvezdina dominacija bude oličena u delegiranju jednog od crveno-belima poželjnijih rešenja. U toj grupi, sigurno, najveću težinu ima Miloš Milanović, sudija sa FIFA znakom i iskustvom vodjenja najveće utakmice domaćeg fudbala.

Konačnu odluku, kako se očekuje, Dejan Santrač obelodaniće u ponedeljak kasno veče, ili utorak ujutro…

Početak meča zakazan je za sredu, od 19 časova.

Originalni članak: Sport Klub