LjUBINKO DRULOVIĆ:Svako ko je postigao neki uspeh sklonjen je iz nacionalnog tima

Bivši selektor reprezentacije Srbije Ljubinko Drulović osvrnuo se na sve što se dešava u srpskom fudbalu u poslednje vreme.

ЉУБИНКО ДРУЛОВИЋ: Да сам остао селектор отишли бисмо на ЕП, свако ко је постигао неки успех склоњен је из националног тима

Ovaj 52-godišnji stručnjak je u razgovoru za “Alo” istakao kako smatra da bi se Srbija kvalifikovala na Evropsko prvenstvo da je ostao selektor.

Bivši trener Partizana je sa omladinskom selekcijom osvojio Evropsko prvenstvo u Litvaniji.

– Ušao sam u istoriju kao neko ko je Srbiji doneo prvu medelju u fudbalu (omladinsko zlato nas EP). Iz A tima koji sam vodio na četiri utakmice šestorica su sada reprezentativci. Samo jednu utakmcu sam izgubio – od Brazila. Ubeđen sam da bismo otišli na EP pre četiri godine da sam ostao selektor i da bismo danas imali ozbiljan tim – rekao je Drulović.

Istakao je i da su se ogrešili o njega, ali i o neke njegove kolege.

– Veliko iskustvo kao igrača i trenere daje mi za pravo da kažem šta mislim. Žao mi je što tada nisam nastavio s poslom. Nažlost, tako su drugi odlučili. Da, ogrešili su se o mene. I ne samo o mene. Ogrešili su se i o Radomira Antića, Veljka Paunovića, Slavoljuba Muslina… Svi se mi borimo za karijeru, ali činjenica je da svako ko je postigao neki uspeh sklonjen je iz nacionalnog tima. To je najveći problem u našem fudbalu – zaključio je Drulović u razgovoru za “Alo”.

Podsetimo, “orlovi” ni posle 20 godina nisu uspeli da se domognu Evropskom prvenstva, pošto su eliminisani nakon penala.

Tekst:Novosti online