Liverpul četiri puta gledao Filipa Stevanovića

Ljudi iz Partizana znaju za toLiverpul četiri puta gledao Filipa StevanovićaFilip Stevanović, © Star sport

Kad se početkom aprila zavrtela priča da se među 15 evropskih klubova koji prate razvoj karijere Filipa Stevanovića nalazi i Liverpul mnogi su sumnjičavo vrteli glavom. Tri meseca kasnije stiže potvrda informacije da se Partizanov tinejdžer nalazi u sferi interesovanja novog prvaka Engleske.

Britanski mediji uveravaju da su Crveni čak četiri puta tokom minule sezone uživo gledali 17-godišnjeg krilnog vezistu. Doduše, ne navode kad i gde, mada je pretpostavka da je reč o mečevima kvalifikacija i grupne faze Lige Evrope, večitim derbijima, a nije isključeno da su imali izaslanike i na manjim duelima, kao što je, primera radi, predstavnik Monaka jesenas dolazio u Beograd da posmatra kako se Strahinja Pavlović ponaša i za vreme susreta sa Inđijom.

Veliki klubovi ništa ne prepuštaju slučaju, prateći tu matricu, Liverpul je čim se pročulo za potencijal momka iz „klase 2002“ slao skaute na utakmice crno-belih. MOZZART Sportu je potvrđeno kakoi u Partizanu znaju da je gigant sa Enfilda svoje ljude na duelima Parnog valjka na međunarodnoj i srpskoj sceni, uz opasku da nije uvek dolazio isti čovek. Poput svih klubova temeljne poslovne politike, tako je i Liverpul primenio rotacioni sistem, pod obrazloženjem da više očiju bolje vidi. I o tome je redovno obaveštavao crno-bele.

Zasad nema saznanja kakav utisak Filip Stevanović ostavio na Liverpulove ljude, niti da li će Crveni krenuti u akciju njegovog angažovanja. Zna se samo da je Partizan raspoložen za prodaju onom kupcu koji donese najmanje 12.000.000 evra, uz eventualne bonuse i dodatak da talentovani fudbaler ostane u Humskoj na pozajmici. Takav epilog je pre tri sedmice nagovestio Savo Milošević.

Nemamo unapred obezbeđen budžet. Moramo sami da ga napravimo. Razumem funkcionisanje kluba. Kad neko postigne cenu, a ona premašuje budžet, tu prestaje svaka priča. Nema ekonomskog opravdanja da takvog igrača držimo dalje. Za nas je najbolje rešenje da Fiću prodamo, a da ostane sa nama, kao što smo učinili sa Strahinjom Pavlovićem. To bi bilo najmanje bolno, a dosta stvari bismo završili“, predočio je trener crno-belih, koji bi u toj varijanti Stevanovića koristio kao jednog od dva obavezna bonus igrača (mlađa od 21 godine) u Superligi Srbije.

Liverpul nije jedini engleski klub koji pomno prati korake Filipa Stevanovića. Čak pet puta su ga gledali skauti Mančester Sitija, na nekim mečevima predstavnike je imao u Čelsi, mada o tome nije obavestio Partizan, dolazili su emisari Valensije, Borusije iz Dortmunda, Napolija, a Nica je zimus nudila 12.000.000 evra za njegov potpis.

Tad posao nije mogao da se zaključi. Kao što ne može sve do 25. septembra kad fudbaler postaje punoletan i čime ispunjava uslov FIFA da nesmetano promeni sredinu. Prelazni rok na teritoriji Evrope verovatno će biti produžen do 1. oktobra, tako da na Topčiderskom brdu imaju prostora da realizuju transfer po svojim željama: da dobiju i jare i pare.

Tekst preuzet sa portala Mozzart sport