Lesor ostvario novi podvig: Rekord kojim je pretekao Pekovića, Kecmana, Perovića i Veličkovića

Lessort

Foto: Euroleague.net

U evroligaškom porazu od Fenerbahcea, centar Partizana, Mathias Lessort, ostvario je novi podvig kojim je prestigao legende crno-belih. Naime, Francuz je s najmanjim brojem nastupa u Evroligi prebacio granicu indeksnih poena od 500, za šta mu je trebalo samo 25 mečeva.

Po izjavi za medije nakon susreta bilo je jasno s kakvom emocijom dres beogradskog velikana nosi Lessort. On je za 30 minuta na parketu upisao 14 poena (4/5 iz igre, 7/8 slobodna bacanja) i uhvatio 11 skokova za novi double-double učinak. To je bilo dovoljno za 30 indeksnih poena.

Ovom utakmicom Francuz je prešao brojku od 500 indeksnih poena u Evroligi otkad nastupa za Partizan. Za taj “podvig” trebalo mu je samo 25 utakmica.

Poređenja radi, za isto dostignuće Nikola Peković odigrao je 51 meč u dresu crno-belih, dok je Dušanu Kecmanu trebala utakmica više. Još jedan centar na ovoj listi je Kosta Perović kojem je za granicu od 500 indeksnih poena bilo potrebno 58 mečeva. Peti na listi je jedan od najomiljenijih igrača u istoriji kluba, Novica Veličković“Novica Ubica” je isti prag prešao posle 70 nastupa u Evroligi.

U dosadašnjem delu sezone Lessort je zabeležio 25 utakmica u Evroligi od čega je na 18 susreta bio startni centar “Parnog valjka”. Na parketu prosečno provodi 31 minut uz 12,9 poena, 7,4 skokova po meču. Da popunjava sve statističke kolone govore i “krađa”, te blokada po utakmici uz nešto više od jedne asistencije u proseku.

Kada su u pitanju indeksni poeni (20,5), Lessort je jedan od najboljih pojedinaca u takmičenju odmah iza Sashe Vezenkova (23,5). Partizan trenutno zauzima šestu poziciju na tabeli Evrolige sa 13 pobeda i jednim porazom manje.

Originalni tekst Basketballsphere.com