Leonardo, Đurđević i Božinov o svojim golovima protiv Mladosti

Sta kažu strelci golova na jučerašnjoj utakmici…?

3

LEONARDO:

– Šta mogu reći, osim da mi je zaista drago što sam postigao još jedan gol i obradovao navijače Partizana ..

– Posle mog gola ekipa Mladosti se otvorila i samim tim su nam se ukazale šanse za pogotke. Lepo je kada se upišete u listu strelaca, ali to ništa ne znači ako vaša ekipa ne pobedi na kraju. Šef uvek insistira na tome da Partizan igra timski, da ne smemo da budemo sebični u igri i da tim mora da bude taj koji je u prvom planu, kao i golovi.

– Ako mislite da ste sve postigli i dostigli vrhunac, onda ćete samo stagnirati. Ja se trudim da svakim danom budem u što boljoj fizičkoj spremi. Drago mi je da dajem golove, jer ništa ne vredi ako niste fizički spremni i golovi vas mimoilaze. Važno je samo da Partizan pobeđuje.

– Pored navijača i saigrača, gol posvećujem svojoj porodica. Supruga me je pratila sa tribina na istoku, a dvoipogodišnji sin je sa mnom izašao na teren pred početak utakmice. Za njega je sve ovo novo, ali je bio više nego uzbuđen. Drago mi je da sam sa njima mogao da podelim ovu radost danas.

dj

ĐURĐEVIĆ:

– Svaki gol je lep i bitan na svoj način. Ovaj pogodak mi je bio prvi u prvenstvenim utakmicama, a bio je veoma bitan i za ekipu, jer se u tim momentima utakmica lomila. Đurđić je sjajno odreagovao i prebacio mi loptu glavom, a meni je preostalo samo da utrčim između dva štopera Lučana i da lob udarcem matiram istrčalog Krznarića. Moram  da nastavim kontinuitet, da se golovima dokazujem u svakoj utakmici. Sličnu situaciju imao sam i na debiju protiv Rada, ali sam loše odreagovao. Polako stvari dolaze na svoje mesto i kroz još žešći rad, biću sigurno sve efikasniji. Samo  da me zdravlje posluži. Bitno je da se i ekipa diže iz nedelje u nedelju.

– Žao mi je što neću biti deo spektakla na prijateljskoj utakmici protiv bratskog Paoka, jer imam obaveze prema mladoj selekciji. Siguran sam da ćemo i u toj utakmici zabeležiti trijumf, jer za mene ne postoje prijateljske i trening utakmice. Priznajem samo borbu, želju za pobedom i pokazivanje karaktera iz utakmice u utakmicu. Mislim da je to jedini ispravan put, a uz Božju pomoć sve je moguće .

6

BOŽINOV:

– Drago mi je da sam se ponovo vratio na teren posle povrede koju sam imao. Ne volim, kao nijedan fudbaler da drugove posmatram sa tribina. Najvažnije je da Partizan pobeđuje i da se zaista vidi ne samo naša želja za pobedom, već prvenstveno timski duh. Igra sa dva napadača nam svima prija i uz sjajne asistencije saigrača, u ovom slučaju Leonarda, imamo veće šanse za golove. Ipak, ovo nas ne uspavljuje. Nismo zadovoljni pozicijom na tabeli, jer Partizan mora da bude lider. Čeka nas još mnogo posla, a pauzu ćemo iskoristiti za još dodatno uigravanje. Raduje me i utakmica sa bratskim Paokom u subotu i pozivam navijače da dođu u što većem broju. Biće to pravi fudbalski spektakl .