Leo se izvinio što je pravio probleme! Ima li mesta za trozubac za Đurđevićem i Tavambom?

“Prvo da se obezbedimo pozadi”, kaže Miroslav Đukić, dodaje da bi bio zadovoljan i rezultatom 0:0, priželjkuje vraćanje duga Olimpijakosu starog 28 godina

Jedno pitanje u Humskoj 1 – i to ono najvažnije – skinuto je s dnevnog reda. Leonardo da Silva Soza definitivno je u konkurenciji za susret sa Olimpijakosom.

To je javnosti saopštio šef struke, Miroslav Đukićotkrivši da je Brazilac ispunuo uslov postavljen pred njega kako bi se priključio ekipi posle svojevoljnog izostanka, dan pred utakmicu sa Mačvom, zbog čega nije igrao na prvenstvenoj premijeri.
Leonardo se izvinio ekipi i stručnom štabu za izostanak sa treninga i probleme koje je imao sa upravom. Priključen je ekipi, to je jedan član više i u opciji je da igra. A da li će – videćemo“, obraziv je Đukić.

Nepopustljiv čak i posle pitanja da li u prvih 11 za prvi meč trećeg kola kvalifikacija za ligu šampiona (utorak, 20.45) ima mesta za napadački trozubac: Leonardo – Tavamba – Đurđević.
„Neću o sastavu, svi su u opciji. Odigrali su odlično Tavamba i Đuka protiv Mačve. Sve je moguće“

Đukić uverava da bi sutra bio zadovoljan pod dva uslova: ako Partizan trijumfuje ili ako ne primi gol.
„Dobar je svaki rezultat od 0:0 do bilo koje pobede“.

Razumljivo i zbog čega.
„Očekuje nas težak meč protiv velikog rivala i stalnog učesnika grupne faze Lige šampiona, ali verujemo u naše sposobnosti. Pokušaćemo sve da izborimo plasman u sledeće koloSvesni smo da nas protiv Olimpijakosa očekuje teži susret nego što je bio sa Mačvom, jer je reč o čvrstoj ekipi, ali i mi smo dobri. Grke ćemo tretirati kakvi i jesu – veliki tim. Uz opasku da to što su oni ozbiljni ne znači da ih već ovde nećemo napasti. Hoćemo da se mi pitamo, da budemo Partizan“.

Opet, to ne znači da će se Parni valjak zaleteti svim silama na gol Pirejaca.
„Pričati o prednostima ili slabostima nekog rivala je nezahvalno. Nećemo spekulisati, nije nam bitan protivnik, želimo da mi budemo mi. Sve najbolje o Olimijakosu, ali mi smo Paritzan. Hoću da vidim ekipu koja ima loptu, vodi igru, agresivna je… Ne želim strahopoštovanje, već meru s pravim evropskim takmacom“.

Uz napomenu očekuje krcate tribine i da će publika biti 12. igrač Partizana, nagovestio je i malo oprezniju varijantu svojih izabranika u odnosu na davno promovisan napadački stil.
Olimpijakos igra homogeno, teško prima golove, a ima individualni kvalitet. Ako želimo da mu pariramo moramo da budemo ekipa. Njihovi bekovi su brzi, ubacuju se u napad, što znači da ćemo morati da igramo dobro u odbrani. Tek onda da razmišljamo o napadu. Ako budemo čvrsti nazad imamo šanse“, dodao je Miroslav Đukić koji je u sezoni 1989/1990 bio štoper Rada, u dve utakmice zaustavljenog upravo od Olimpijakosa u UEFA kupu (2:1, 0:2), zbog čega je primetio:
Tad smo ih dobili u Beogradu, ali nismo prošli, ovaj put bih da idemo dalje“.