Ledej rečima hvale govorio o treneru i stručnom štabu: Shvatili smo gde je naš najveći kvalitet

leday

Foto: Dragana Stjepanović/ABA League

Košarkaš Partizana, Zach LeDay, nakon zapažene partije protiv Studentskog centra u majstorici četvrtfinala ABA lige sumirao je utiske za medije.

Jedan od najkonstantijih igrača crno-belih u dosadašnjem delu sezone i na ovom susretu imao je zapaženu ulogu. Postigao je 14 poena uz izrazito malu potrošnju lopti i fantastičan procenat šuta(6/8). Tom je pridodao tri asistencije i dve “krađe”, a ekipa je za njegovih 24 minuta na parketu ostvarila 28 poena prednosti.

“Nije bilo lako. Skupili smo se i pokazali karakter, a odigrali smo po planu. Uspeli smo pokazati sličnu igru kao pre poslednje evroligaške utakmice u Madridu. Veliki kredit za to ide treneru i stručnom štabu. Zaista smo obratili mnogo pažnje na detalje, shvatili gde je naš najveći kvalitet i držali se plana” – rekao je LeDay.

Trener Željko Obradović apostrofirao je LeDaya kao igrača koji je najviše vremena prosečno provodio na mečevima ABA lige. Tako je bilo i protiv Studentskog centra gde je Amerikanac bio na parketu više od svih.

“Ono što je zanimljivo da sam večeras imao priliku praviti dosta izmena. Statistika kaže da je Zach LeDay igrao najviše u proseku, 21 minut. Svi ostali su igrali između 15 i 20, i danas je on igrao najviše, ali izmene dozvoljavaju da se igra u visokom ritmu” – rekao je Obradović.

Originalni članak: Basketballsphere.com