LAZAR BOGDANOVIĆ, POUZDANI ŠTOPER PIONIR PARTIZANA: Jedva čekam da sa “Jugom” slavim golove

Izuzetno daroviti Lazar Bogdanović, koji će 14. rođendan proslaviti 21. septembra, posle stasavanja na zrenjaninskoj fudbalskoj Akademiji “Bambi”, od januara prošle godine standardan je u pionirskoj selekciji beogradskog Partizana.

ЛАЗАР БОГДАНОВИЋ, ПОУЗДАНИ ШТОПЕР ПИОНИР ПАРТИЗАНА: Једва чекам да са југом славим голове

Navijač sam kluba iz Humske, obožavam fudbal i bez problema sam se uklopio u ekipu – kaže pouzdani štoper crno-belih, koji je u protekloj sezoni Pionirske lige Srbije nosio kapitensku traku.

Mladi Bogdanović je u sezoni u kojoj je njegov tim završio kao trećeplasirani, postigao tri gola, sva tri slabijom, levom nogom i to posle prekida.

Sjajna atmosfera je bila u ekipi, treneri Nikola Grubješić, njegov pomoćnik Miloš Bogunović i trener zadužen za kondiciju Jaroslav Imrek, svojski su se trudili da nam na svakom treningu pokažu nešto novo i da iz svakog trijumfa, ali i neuspeha, izvučemo pouku. Lazar je završio sedmi razred Osnovne škole “Žarko Zrenjanin” i sa tatom Goranom putuje iz Zrenjanina na svaki trening i utakmicu.

– Naporno jeste, ali kad se nešto voli, nije teško – dodaje mladi fudbaler, uz napomenu da ponekad vikendom bude u Partizanovom internatu.

Kao veliki navijač Partizana, kaže da bi voleo da obuče crno-beli dres seniorskog tima i da navijače na jugu obraduje nekim efektnim golom, jer za to ima dara.

Pored Partizana, želeo bih da se okušam u Borusiji iz Dortmunda, jer volim taj klub – dodaje pionirski reprezentativac Srbije iz Zrenjanina.

Iako je u toku pauza između dve sezone, Bogdanović svakodnevno trenira u Zrenjaninu i nestrpljivo iščekuje početak priprema ekipe. Na pitanje ko mu je idol, okleva dok ne izgovori – Serhio Ramos. 

Originalni članak Novosti.rs