Kucamo na vrata… David Manga u šestoj ligi Francuske

Otišao da pomogne prijateljuKucamo na vrata... David Manga u šestoj ligi FrancuskeDavid Manga (©Starsport)

Samo bog zna kako je u leto 2011. godine David Manga došao u Partizan. Nekadašnji izdanak škole Pari Sen Žermena profi početke je imao u Minhenu 1860, a odatle je stigao u Humsku 1.

Bio je po ugovoru dve godine francuski fudbaler član Partizana, skupio je 12 nastupa, postigao jedan gol, a onda je otišao dalje.

A, to dalje ga je dovelo do toga da danas, u 31. godini igra u šestoj ligi Francuske! Ovog leta Manga je potpisao za Sent Uan l’Omon, klub koji se takmiči u prvoj regionalnoj ligi, što je šesti rang takmičenja.

Bio je na početku sezone kratko Manga u petoligašu Bezansonu, mada se tamo nije naigrao, raskinuo je ugovor, a onda je, kako kaže, na poziv prijatelja koji je postao trener Sent Uana, rešio da ode u taj klub iz predgrađa Pariza i oproba se u amaterskom rangu.

U osam zemalja je Manga „terao loptu“ u karijeri, među njima i u Srbiji, pa se kratko u intervjuu za „Aktu fut“ osvrnuo i na taj deo života.

Igrao sam u osam zemalja, nije bilo lako mojoj porodici, ali upoznali smo razne države, kulture, načine rada. Igrao sam za legendarni klub Partizan iz Beograda, bio sam pod velikim pritiskom kada sam došao, igrao sam pred sjajnim navijačima, koji sav taj pritisak pretvaraju u nešto pozitivno. Osvojili smo i titulu. Zemlja u kojoj sam najviše uživao da igram bio je Izrael. Tamo je moja karijera krenula uzlaznom putanjom“, istakao je Manga.

Posle Izraela, put je Mangu vodio u Rumuniju (Targu Mureš), Bugarsku (Beroe), Azerbejdžan (Zira) i grčku (Levadijakos), pre nego što se vratio u domovinu Francusku.

Tekst:https://www.mozzartsport.com/