Krsteski: I dalje verujem da možemo

Miloš Krsteski, libero Partizana, uprkos zaostatku od 0:2, uverava

Lepo je bilo videti osmeh odbojkaša Partizana, trenera Bojana Janića, barem na trenutak posle drugog meča, ali i drugog poraza crno-belih u duelu večitih. Znak, da je dobro raspoloženje još uvek tu, energija šampiona, iako možda nije trenutak. Jer crveno-beli su na korak od osvajanja šampionskog pehara i to na Banjici, a Parni valjak za isti i te kako mora da „melje”. Koliko već u subotu, 20. aprila od 19 časova kada je zakazan treći okršaj.

Miloš Krsteski, libero Partizana, javio se promuklim glasom. Boli grlo, glasne žice potrošene, koliko je energični Miloš bodrio saigrače.

Nije prijatno 2:0 je za Crvenu zvezdu u seriji uspeli ste do tog seta a onda ponovo pad, nije energija izdržala do kraja uprkos igri rivala?

– Pre svega bih čestitao ekipi Crvene zvezde na prikazanoj igri dosad. Definitivno su u top formi, što se trenutno ne može reći za nas. Bilo je pomaka u igri, najviše što se energije tiče ali očigledno to i dalje nije dovoljno. Daćemo sve od sebe da iz utakmice u utakmicu podižemo nivo igre. Verujem da možemo da pomrsimo račune crveno-belima jer neosporno imamo kvalitet.

Da li je ovo kraj ili će Partizan da uzvrati udarac i kaže ne- nastavlja se plej-of!

– Mi smo i dalje šampion države i nastojimo da taj trofej i odbranimo. Trenutno se čini da je to daleko ali ćemo se boriti za svaki peon, kao i onaj naredni i sve tako do kraja serije.

Sijaće pehar koji će biti donet na Banjicu u subotu, isti koji ste vi osvojili minule sezone – možda dodatni motiv koji će da vas „gurne” do trijumfa.

– Više puta u toku sezone smo bili u teškim situacijama i  uspevali smo da ih prebrodimo. Zato i verujemo u našu bolju i prepoznatljiviju igru. Najbitnije je što se svi držimo zajedno, igrači i stručni štab. Spremni smo da ostavimo srce na terenu u subotu na Banjici.

Ostali ste bez glasa, šta ste govorili ekipi?

– Ništa samo sam bodrio svoju ekipu kao i uvek ali ovog puta malo žustrije nego obično, ipak je finale u pitanju (smeh) – vedrog duha je „17” crno-belom u jatu.

Originalni članak: Sportski žurnal.rs