Kristijan Belić – od tempirane bombe do najboljeg fudbalera Partizana

Dečko sa srcem vrelijim od žara

ФОТО: М. Спасојевић

Došao je u Partizan s oreolom “bonusa“ i praznim kolonama iza prezimena jer je u Čukaričkom utakmice uglavnom gledao s klupe… Žustrinom je odmah skrenuo pažnju publike, arbitri su i pre izlaska na teren igrača s „brojem 50“ mogli unapred da upišu u rubriku požutelih… Bio je kao tempirana bomba!

Njegovo srce i danas je vrelije od žara, ali, oni koji su ga koliko juče koncertima zvižduka i uvredama ispraćali s terena posle žutih i crvenih kartona, sada skandiraju ime i prezime fudbalera bez kojeg se Partizan prepoznati ne može! Kristijan Belić!

Partizan u Kristijanu Beliću danas ima istinskog vođu, vezistu kakvi su nekada bili Igor Duljaj i Albert Nađ u tandemu, žustrijeg od Saše Zdjelara, tehnički obrazovanog, fizički superiornog… Po svim kriterijumima ključnog fudbalera crno-belih: kad igra – borba je zagarantovana, kad zbog kartona nije u ekipi tim je često kao rekreativna družina.

Na Krovu je u nedelju bio na svakom pedlju terena… Srce ga je povuklo i u 90. minutu… Kombinacijom tehnike i snage prošao je kroz odbranu IMT-a kao najbolji slalomaš između kapija i postao ključni čovek Partizanovog i Duljajevog čudesnog vaskrsnuća. Kristijan Belić – najbolji fudbaler Partizana!

Originalni tekst Sportski žurnal