Kristijan Belić – Kada osetim huk sa tribina unapred znam da ćemo pobediti!(VIDEO)

Gost Partizanovog podkasta bio je miljenik navijača Kristijan Belić. Brzo je mladi Belić ušao u srca navijača a to je zaslužio pre svega svojim trudom, zalaganjem i požrtvovanošću u crno-belom dresu. U novoj sezoni imamo prilike da gledamo jednog drugačijeg Kristijana, jednako agresivnog ali iskusnijeg, odmerenijeg i čini se, pomalo ofanzivnijeg.

O procesu sazrevanja i tome kako je naučio da kontroliše svoju agresivnost ispričao je kroz anegdotu koja se odigrala nakon utakmice protiv Slovackog u Ligi Konferencije u kojoj je dobio crveni karton:

-Bio sam tužan, slomio sam telefon, čak su mi i suze krenule, ali Petrić me je pozvao u autobusu da sednem pored njega. Rekao mi je da je imao jednog saigrača koji je imao isti takav temperament, koji je isto kao i ja u mladim godinama lutao i pravio nepotrebne faulove, ali je imao tu energiju. Uporedio me je sa Gatuzom i objasnio mi je da ako ne bih imao tu energiju to jednostavno ne bih bio ja i ne bih mogao da doprinesem ekipi na način na koji doprinosim.

Otkrio je i kako je izgledalo njegovo odrastanje u crno-beloj porodici:

-Moj najstariji brat i njegov najbolji drug su stalno išli na utakmice, a ja sam bio klinac i oni su me palili da uklizavam po betonu i napisali mi na glavi mašinicom „PFK“. I dan danas mi traže da izađem na jednu utakmicu ošišan na „PFK“, ali to ću uraditi, ako Bog da, kad osvojimo titulu!

Za kraj, Kristijan „PFK“ Belić je istakao koliko mu znači podrška navijača:

-Često govorim ljudima koji gledaju sa strane, vama to izgleda lepo ali kada si na terenu još je veći doživljaj, to je neopisivo. I pre nego što izađeš znaš da si pobedio, vidiš i da protivnici znaju da su izgubili. Zato se nadam da će i sad u četvrtak biti dosta navijača jer očigledno da bolje igramo kada su oni tu i to smo i pokazali.

Zvanični sajt FK PARTIZAN