Kralj o Partizanovom prelaznom roku: Želimo jedno ili dva pojačanja, da razjasnim o Nikoli Terziću…

Opširan intervju dao je funkcioner “crno-belih”.

Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

Sportski direktor Partizana Ivica Kralj govorio je u intervjuu za Telegraf o brojnim aktuelnim temama u Humskoj.

Najviše o prelaznom roku.

“Naravno da smo stupili u razgovore sa nekim igračima i očekujemo posle Nove godine da dođe do realizacije u skladu sa finansijskim mogućnostima. A sa druge strane moja je ideja da u narednim godinama pruži šansa mladim igračima Partizana. Na svu sreću, decenijama unazad kao i sada imamo dosta kvalitetnih igrača koji su se dokazali u Teleoptiku, što u kadetskoj i omladinskoj ekipi i smatram da će oni pokazati svoj kvalitet na pripremama, a kasnije i tokom prvenstva. To je ono blago što Partizan ima i na to treba računati”, smatra Kralj.

“Imamo već duže vremena ideje koje su to pozicije na kojima nam je potrebna sveža krv, ali bez obzira šta se od svega toga realizuje, uveren sam da će ekipa će biti jača nego do sada. Vraćaju se Danilo Pantić i Patrik Andrade iz ozbiljnih povreda, što je veliki plus za Partizan. To su takođe pojačanja i posle ćemo da vidimo da li će biti angažovana jedan ili dva igrača. To će biti dovoljno ako su pravi, doneće dodatni plus i energiju ekipi”, istakao je direktor “crno-belih”.

“Sada je lepa prilika da se uklope igrači koji su letos došli, da se uz to oformi nova ekipa, uz nove momke, pojačanja i mlade igrače. Zapravo, idealna je prilika da se u potpunosti sklopi ekipa za Ligu šampiona sledeće sezone. Partizan je, za sada, realizovao samo jedan izlazni transfer, ekipu je napustio mladi Nikola Terzić koji je do juna pozamljen turskom Bandirmasporu, uz mogućnost otkupa”, rekao je Kralj i potom objasnio status mladog fudbalera koji je otišao u Tursku.

“Da, napustio nas je samo Nikola Terzić, ali bih voleo da razjasnimo, pošto se u delu medija pojavilo da je prodat, a nije. Terzić je pozajmljen turskom klubu do kraja sezone i u ugovor je uvrštena otkupna klauzula. Smatrali smo da bi pored Fusenija Dijabatea, koji je dominantan igrač, teško dobijao minute i da je najbolje da ode negde i da igra u kontinuitetu. Postoji otkupna klauzula u toj pozajmici, ali je Nikola još uvek pod ugovorom i igrač je Partizana, da ne bude zabune, pa ćemo videti šta će da se desi do juna”, rekao je direktor Partizana Ivica Kralj.

Originalni članak Sportske net