Košarkaki matine isfrustrirane “svemoćne pudle”

1

Imaju naši košarkaši pet pobeda u regionalnoj ABA ligi. Odlično su strartovali u evropskom takmičenju,sve više dobijaju na samopouzdanju i sve bolje  prihvataju “uslove života”kakve im nameće najveći brend kakav je Partizan.

U razmaku između gostovanja u Nemačkoj i Turskoj (Bešiktaš) naše košarkaše čeka i gostovanje jednom od državnih i porodičnih mezimaca KKS-e i privatnoj ekipi čoveka koji je umislio da je Bog u košarkaškim krugovima u regionu.Ništa, naravno, ne bi  bilo čudno,jer trebalo je to biti gostovanje kao gostovanje na terenu gde protivnika bez ikakvih problema polivaju urinom, drmaju koševe i porodično napadaju sudije…Trebalo je to biti “samo” gostovanje gde  privatno obezbeđenje u funkcinerskom”odelu” napada gostujuće igrače, gde se karte bezobrazno prodaju po ceni karata za neko evropsko finale…Trebalo je to “samo” biti gostovanje kod čoveka koji spaja, gasi, konzervira, zamrzava razne.timove kao svoju prćiju, bez da se neko suprostavi (osim DVa) ili da mu neko stane na put.

Na mig države, na odobrenje KKS i raznih”Leondeleonova” i ostalih poslušnika i svojih ljudi, već par godina ovaj gospodin radi šta mu se prohte! Pokušavajući da svoje frustracije stečene višegodišnjom torturom od strane KK Partizan na parketu,i pokušavajući da sa “državnim projekt”timom dođe bar približno do nekih rezultata u Evropi, ova persona ne bira više sredstva.U godini u kojoj će se boriti da, zajedno sa istomišljenicima iz državnog vrha, dobije i organizaciju F4 za narednu godinu i tako progura i postavi svoje “drugo privatno čedo” tamo gde je naumio, on je otišao još dalje.

Zakazivanjem “matine termina”ne verujem da ni sam ne zna šta je hteo? Zakazivanjem jedne utakmice u 12h možda je želeo da “razdrma” svoje pulene ili svog “sina-kapitena” kazni ranim vikend ustajanjem?Možda je gledao neke evro lige ili mu je u san došao DV i njegovi treninzi u ranu zoru?

Kažu, da je to legitimno pravo jednog vlasnika kluba ili predsednika istog.Kažu i da može, hoće, želi da pokaže koliko je moćan i uticajan.Sve je to , kažu, vid borbe protiv nekog ko mu je ostavio duboke rane i ožiljke koji ne zarastaju bez osvete.Ako je to, njegovo legitimno-onda je naše da kažemo da sve vidimo i nismo “mutavi”

Ali, samo jedno pitanje postavljamo:Zašto termin u 12h ?

To samo on zna i samo je njemu poznato, ABA udruženju i svakom normalnom u ovoj državi (ima nas valjda?)nije i ne može biti.Pa, čak da i sam državni vrh izađe i da “aminuje” ovu odluku.

3