KONAČNO-PARTIZAN KAKVOG ŽELIMO!

Crno-beli konačno golgeterski eksplodirali, uz još pregršt Asanovih propuštenih prilika…

To je Partizan po Stanojevićevom ukusu, TSC još i dobro prošao!

Prošle sezone Partizan u dva meča nije uspeo nijednom da savlada TSC, oba susreta završena su rezultatom 1:1, ali večeras potpuno drugačija slika na terenu.
Ekipa Aleksandra Stanojevića je bila mnogo bolji rival, trijumfovala je kao gost u Senti sa 4:0, a imajući u vidu brojne propuštene prilike crno-belih, rezultat je mogao da bude i dvocifren.
Partizan je posle ravnopravnog početka i utakmice bez mnogo prilika poveo iz prve prave šanse. Šćekić je u 24. minutu sa svoje polovine poslao dugu loptu za Holendera, koji je bio brži od Antonića, izašao sam ispred Filipovića i poslao loptu u donji levi ugao gola golmana domaćeg tima – 0:1.
U narednih nekoliko minuta još dve prilike za Takumu Asana, ali Japanac se danas propisno ispromašivao. Najpre je u 26. minutu posle kiksa Antonića pogodio samo spoljni deo mree, iskosa sa desne strane, a tri minuta kasnije posle akcije sa Šćekićem, njegov udarac je izblokiran.
Domaći su pripretili na ulasku u finiš prbog dela, kada je kapiten Partuzana Vladimir Stojković sigurno intervenisao, a pred sam kraj poluvremena, još jedna prilika za Holendera, još jedan njegov beg, ali ovoga puta je loptu poslao preko gola.
Potom smo videli odličan početak drugog poluvremena. Asano u 47. minutu imao je situaciju jedan na jedan, ali je sa ivice kaznenog prostora šutirao pravo u istrčalog golmana Filipovića. Tri minuta kasnije Šćekić je odlično šutirao sa 17 metara, ali zamalo pored gola, da bi TSC odmah uzvratio preko Lukića, čiji je šut zaustavio golman Stojković.

U 52. minutu ponovo Šćekić u šansi, ovoga puta na dodavanje Holendera sa desne strane, ali visoki vezista Partizana je ponovo bio nedovoljno precizan.
Ali, kada je u 61. minutu trener Partizana Aleksandar Stanojević izvr šio dvostruku izmenu, umesto Stevanovića i Natha je na teren poslao Jojića i Sumu, Partizan je ekspresno prelomio utakmicu.
Čim su izmene izvršene, lopta stiže do Jojića na ivici kaznenog prostora, on odmah daje za Holendera, koji na kraju asistira Sumi, a omaleni Gvinejac iskosa sa leve strane pogađa mrežu za 0:2. Od ulaska Jojića i Sume do Suminog gola proteklo je tek nekoliko sekundi!

Tek što su domaći krenuli sa centra, izgubili su loptu, tačnije Suma im ju je oduzeo, prosledio za Holendera, koji opet izbija oči u oči sa Filipovićem i pogađa donji desni ugao – 0:3!
Tada je meč praktilno bio rešen, ali Partizan je nastavio da vrši protisak, da stvara šanse i koristi previše prostora koji je imao na protivničkoh polovini. Međutim, Asano opet ne koristi izglednu šansu, potom u sledećoj izglednoj akciji neuspešno pokušava da asistira za Holendera, ali se na kraju ipak upisao u strelce.
Igrao se 71. minut meča, Suma je napravio ”dar-mar” u kaznenom prostoru TSC-a, njegov šut je zaustavio Filipović, ali lopta se odbija do Asana, koji iskosa sa desne strane konačno pronalazi put do mreže – 0:4.

Tekst:Sportske net