Kojadinović: Volim da se dokazujem

Uroš Kojadinović, desni bek Partizana, najbolji igrač i strelac lige, spreman za Orlove

Najbolji igrač Partizana, prvi strelac Superlige i momak o kom se najviše priča u poslednje vreme, Uroš Kojadinović našao se na užem spisku reprezentacije. Selektor Toni Đerona je nagradio mladog desnog beka za sjajne partije i pružio mu priliku da izbori svoje mesto među putnicima na Svetsko prvenstvo u Nemačku.

– Iskren da budem očekivao sam da se nađem na širem spisku reprezentacije, ali se nisam kasnije opterećivao. Trudio sam se da zaslužim mesto, da igram dobro i budem u formi, a da li ću biti na Svetskom prvenstvu ne znam. Moje je da budem tu, vredno radim i pomognem ekipi. Voleo bih, to mi je velika želja, ali ima vremena – rekao je skromno momak iz Subotice, koje je doživeo potpunu afirmaciju u dresu Partizana.

Konkurencija je velika?

– To je samo motiv više. Zdrava konkurencija je prava stvar i na meni je da se borim za svoje mesto. Ovo je reprezentacija, osamnaest najboljih igrača, oni koji besprekorno funkcionišu predstavljaće Srbiju na šampionatu. Čast mi je da budem sa njima na priprema.

Kojadinović je dodao:

– Većina momaka ima dugačak radni staž u reprezentaciji, svi su sličnog kvaliteta i sjajan kolektiv. Na mojoj poziciji su odlični igrači i još bolji momci, konkurencija je odlična, čitav tim mi je puno pomogao da se što bolje i brže uklopim.

Na spisku Tonija Đerone se našlo nekoliko mladih igrača, polako vas selektor uvodi u sistem i smenu generacije?

– Polako ulazimo u tim, uvodi nas postepeno, pored mene su tu Rogan, Kos, Petrić, na širem spisku ima dosta mladih igrača i to je prava stvar za rukomet i reprezentaciju. Ova generacija momaka ima iza sebe i prvenstvo sveta za juniore, dok je moju korona sprečila za to iskustvo.

Partizan je jesenji deo završio na trećem mestu na tabeli, da li ste zadovoljni polusezonom?

 Složio bih se sa našim trenerom Đorđem Ćirkovićem koji je rekao posle Obilića, da može da se kaže kako je polusezona uspešna. Imali smo kiks protiv Dinama i to je jedini u polusezonu, jer su porazi od Metaloplastike i Vojvodine bili očekivani. Imali smo i pehove sa povredama, ostali bez nekoliko igrača, tako da je ovo realan rezultat. Stigao nam je Nemanja Obradović, vraća se Nikola Zečević, tako da će u drugom delu biti sasvim drugačija priča. Jedino žalim za eliminacijom iz Kupa EHF, to nije moralo da bude tako – zaključio je Uroš Kojadinović.

TULUZ PRAVI IZBOR

Odlučili ste naredne sezone da se preselite u Tuluz?

– Potpisao sam ugovor na dve godine i mislim da sam napravio odličan izbor. Dobio sam pre dva meseca poziv od Danijela Anđelkovića, malo sam vagao i onda prelomio. Iskreno, najviše mi se dopala ponuda Tuluza, ozbiljan je klub, trener sjajan, a tamo je i Nemanja Ilić koji će mi sigurno dosta pomoći. Bilo je dosta ponuda, ali mislim da sam odabrao pravi klub, sa renomeom.

OD KRILA DO BEKA

Zanimljivo je da ste karijeru počeli na poziciji desnog krila, a onda ste prekomandovani na desnog beka?

– Zanimljiv put, svašta se izdešavalo tokom ove kratke karijere. Poenta je da mogu da igram sve, nisam ni bežao od nekih uloga koje su mi davali. Igrao sam i srednjeg beka i sve što je bilo potrebno. U Partizanu sam maksimalno iskoristio šansu i evo na kraju debitovao i za reprezentaciju.

106 GOLOVA postigao je Uroš u Superligi i nalazi se na prvom mestu najboljih strelaca

Originalni članak: Sportski žurnal