Ko je Zoran Milenković – mladi trener Partizanovih vaterpolista?

zoranMilenković je rođen 1986. godine, a vaterpolom počeo da se bavi 1994. godine. U mlađim kategorijama Partizana osvojio je mnoge trofeje, igrao je za juniorsku reprezentaciju Srbije, došao je i prvog tima crno-belih. Zbog zdravstvenih razloga je prerano završio igračku karijeru, posle koje je odmah, 2004. godine, počeo da se bavi trenerskim poslom.

Važi za najobrazovanijeg vaterpolo stručnjaka u našoj zemlji. Završio je Fakultet sporta i fizičkog vaspitanja Univerziteta u Beogradu, a trenutno priprema doktorat na temu vaterpola. Sem kao trener mlađih kategorija Partizana i B tima crno – belih, dokazao se i u radu sa reprezentacijama Srbije.

Kao trener ili selektor vodio je nekoliko generacija kadetske i juniorske selekcije Srbije. Prošle godine bio je selektor naše omladinske reprezentacije koja je osvojila zlatnu medalju na Evropskim igrama u Bakuu.

Milenković je sa Upravom kluba potpisao dugoročan ugovor.

“Poznato je da je Partizan okosnica razvoja vaterpola u Srbiji, a Banjica hram ovog sporta. Potrebna je velika energija, želja i znanje da bi se Partizan vodio u pravom pravcu, posebno u sadašnjoj, teškoj situaciji. Klub će zajedno sa mnom i stručnim kadrom napraviti strategiju,kako u radu prvog tima, tako i u razvoju vaterpolo škole u narednih nekoliko godina.”

Press konferencija u VK Partizan, u prostorijama na bazenu Banjica. Beograd, 05.10.2016. foto: Nebojsa Parausic Vaterpolo, Partizan, XYZ
Press konferencija u VK Partizan, u prostorijama na bazenu Banjica.
Beograd, 05.10.2016.
foto: Nebojsa Parausic
Vaterpolo, Partizan, XYZ