Ko je Partizanovo rešenje za „bolnu ranu“?

Partizan je prethodnih sezona, a posebno prošle, mučio muku sa pozicijom krila, odnosno pozicijom tri. Rodion Kuruc, Rade Zagorac, Nemanja Dangubić i Uroš Trifunović nisu ispunili očekivanja, pa je Željko Obradović morao da reaguje i dovede Janisa Papapetrua. Šta crno-beli dobijaju sa Grkom?

Činjenica da su DangubićZagorac i Kuruc napustili klub ovog leta govori o tome da nisu zadovoljili Obradovića, te da njihove igre nisu bile na potrebnom nivou. Nije to prvi put da se Partizan mučio sa trojkom, sećamo se i situacije sa Žanisom Pejnersom. Zato su crno-beli morali da reaguju i izbor je pao na iskusnog Joanisa Papapetrua.

Nisu hteli da se „kockaju“, već su odabrali sigurnu varijantu.

Papapetru dolazi iz sportske porodice. Nadimak mu je Papi, a njegov otac Argiris takođe je bio košarkaš Panatinaikosa i reprezentacije Grčke, dok mu je majka Anastasija igrala fudbal u Grčkoj.

Grk bi Partizanu trebalo da donese iskustvo igranja u Evroligi, proveo je pet godina u Olimpijakosu, potom još četiri u Panatinaikosu, a ovo će mu, sa 28 godina, biti prvi put da igra u inostranstvu. S obzirom na to koje je dresove do sada nosio, ne bi trebalo da mu bude problem da se navikne na atmosferu na utakmicama Partizana.

Koliko je bio važan za Panatinaikos govori činjenica da je bio kapiten tima, iako je ranije u karijeri igrao za Olimpijakos.

Može da doprinese u odbrani, defanzivnom skoku, ali i napadu, kao da je Albi ubacio 39 poena za rekord karijere 2019. godine.

Šta kažu brojke?

Protekle sezone postizao je 12 poena po utakmici Evrolige, a tome je dodavao tri skoka. Pamti se njegov meč protiv Baskonije kada je ubacio 22 poena, a protiv Fenera je upisao 21 poen i tome dodao šest asistencija.

U nacionalnom šampionatu Grčke, Papapetruje u sezoni 2021/22 imao učinak od 12,8 poena i 3,7 skokova po meču.

Reprezentativac Grčke do sada u karijeri osvojio je pet titula nacionalnog šampiona te zemlje, dva nacionalna kupa i dva Superkupa uz priznanja za najkorisnijeg igrača šampionata i nacionalnog kupa Grčke 2021. godine.

Ne može se baš reži da je Papapetru izrazit šuter jer u karijeri u Evroligi šutira 53,2%, a za tri poena 33,5%. Dakle, može da pogodi, ali ne spada u one čiste šutere koji kada krenu u šut znate da će da pogode.

Papapetru i Naneli za rešenje Partizanovog problema

Nije slučajno što je Partizan doveo Papapetrua, ali ni Džejmsa Nanelija koji takođe može da pokriva poziciju tri. Jasno je da je tu crno-beli tim mnogo patio prošle sezone, pa se zato ovog leta prešlo na lečenje rana.

Pored svega toga, Partizan je doveo i Dantea Egzuma koji može da pokriva sve tri spoljne pozicije, kao i Danila Anđušića na poziciji dva. Od visokih igrača jedini potpis bio je ostanak Matijasa Lesora.

Jasan je akcenat na krilne pozicije, a videćemo do kraja prelaznog roka da li će i gde će se još crno-beli pojačavati. Mogle bi to da budu pozicije jedan i pet…

Originalni članak: Sputniknews.com