KK Partizan Mozzart Bet i trenutna situacija sa kompanijom Telekom Srbija

U prvoj utakmici koju je KK Partizan Mozzart Bet odigrao u 2024. godini, crno-beli na svojim dresovima nisu imali prepoznatljiv logo MTS-a koji je kao sponzor, uz sitnije prekide, bio uz Klub gotovo dve decenije. Iako želja KK Partizan nije bila da se ta situacija mistifikuje, u javnost su počela da izlaze razna nagađanja i saznanja iza kojih možda stoje i neki motivi koji nisu vezani sa našim Klubom. Izvlačenje tendencioznih naslova na ovu temu nije ništa drugo nego direktno nanošenje štete KK Partizan Mozzart Bet.

Bez obzira na to, a iz obaveza prema istini, dugogodišnjem partnerstvu, jedno vreme čak i naslovnom sponzorstvu na kojem je KK Partizan zahvalan kompaniji Telekom Srbija, Klub želi da istakne činjenice:

  • Važeći ugovor je istekao 31.12.2023. godine i kao odgovoran Klub koji poštuje pravila i finansijski fer-plej Evrolige, mi nismo u mogućnosti da reklamiramo sponzora sa kojim nemamo važeći ugovor.
  • Klub čvrsto veruje da je razlog iz kojeg ugovor nije blagovremeno produžen i time obezbeđen kontiuitet u oglašavanju zaista tehničke prirode i da će veoma brzo biti potpisan.
  • Kao što se moglo i primetiti, Klub je privremeno uklonio logo sponzora sa opreme sa idejom da čim administrativne procedure budu okončane, logo bude postavljen na iste pozicije koje su MTS-u i pripadale.

Ovim putem, KK Partizan Mozzart Bet moli javnost da trenutnu situaciju ne iskorišćava za obračune na druge teme. Uprava Kluba, igrači i stručni štab su godinama vredno radili na tome da utakmice Partizana budu ono što su danas, jedna od najvećih turističkih atrakcija u Evropi, jedinstveno mesto na kojem se mogu doživeti najiskrenije uzajamne emocije aktera na terenu i na tribinama. Kao odgovorni ljudi, apelujemo na sve da ne iskorišćavaju ovu situaciju u političke svrhe i na taj način posredno čine štetu Klubu. Apsolutno svi u KK Partizan, od predsednika kluba, preko trenera do igrača su do sada nebrojeno puta javno izražavali apele da se na utakmicama Partizana ne vrši nikakva propaganda niti da se vređaju akteri iz javno-političkog života, rivali ili bilo ko drugi. Za prenošenje političkih poruka, molimo sve zainteresovane da izaberu neki drugi medium koji nije košarkaški klub Partizan jer mi kao Klub godinama činimo ozbiljne napore da živimo i doživimo ovo gde smo danas. Uživajte u košarci, radujte se posle pobede ili tugujte zajedno sa nama nakon poraza. I samo još više volite Partizan!

Zvanični sajt KK Partizan Mozzart Bet