KAMINSKI O DOLASKU U PARTIZAN: “Bogdanović mi je rekao mnogo lepih stvari o klubu i gradu”

FRENK „tenk“ Kaminski, svojevremeno visoki 9. pik na draftu, nije probio NBA front tokom osam sezona u najboljoj ligi sveta. Igrač koji u nekom kolenu ima i srpske gene prihvatio je poziv Partizana nakon što je shvatio da su mu trenutno zatvorena vrata NBA timova.

КАМИНСКИ О ДОЛАСКУ У ПАРТИЗАН: Богдановић ми је рекао много лепих ствари о клубу и граду

– Znam da dolazim u klub bogate istorije, koji ima misiju da osvaja trofeje. Veoma sam srećan zbog prilike da igram velike mečeve – poručio je 213 cm visoki centar, koji je prve korake napravio igrajući turnire pod pokroviteljstvom srpske zajednice u Ilinoju.

– Moja porodica je i dalje bliska sa srpskom zajednicom u Ilinoju i Srpskom nacionalnom federacijom u SAD, koja svake godine organizuje veliki košarkaški turnir. I ja sam nekada bio uključen u to.

Crno-belu preporuku dobio je od Bogdana Bogdanovića, saigrača tokom dela prošle sezone u Atlanti.

– Bilo je sjajno igrati sa njim, fantastičan košarkaš i još bolji prijatelj. Njega sam prvog pozvao kada se pojavila mogućnost da pređem u Partizan. Rekao mi je mnogo lepih stvari o klubu i gradu, što mi je pomoglo da donesem odluku o potpisivanju ugovora.

Navijači jedva čekaju da vide da li je Kaminski ono što je potrebno timu za iskorak u odnosu na prošlu sezonu.

– Želim da znaju da dolazim da se takmičim i pobeđujem. Svi mi govore da Partizan ima najbolje navijače na svetu i da su ludi za košarkom – poručio im je bivši košarkaš Šarlota, Finiksa, Atlante i Hjustona.

Podsetimo, Partizan je pre Kaminskog doveo Ognjena Jaramaza, Mateuša Ponitku i Pi Džej Doužera.

Originalni tekst Novosti.rs