Kako napred bez bazena?

Partizan je uspešno startovao u Duizburgu pobedom protiv Palerma i time stekao realne izglede da nastavi takmičenje u Evrokupu. Ali, u klubu smatraju da je rezultat više od same igre s  obzirom na uslove u kojima „crno-beli” rade.

– Ne možemo da pričamo o uslovima jer Partizan od pre nekoliko dana nema uslove. Dok smo mogli da radimo u otvorenom bazenu nekako se i funkcionisalo. Sami smo nabavili lampe za trening u „Uradi sam“. Sada je voda hladna, uslova jednostavno nema. Unutrašnji bazen od 28. jula nije u funkciji i svi pokušaji da opština ispuni dogovor o održavanju bazena i da sportski centar uradi svoj deo posla nisu bili uspešni – priča predsednik kluba Jovan Lazarević.

Lako može da se zaključi da je bitisanje Partizana dovedeno u pitanje.

– Nekako smo u poslednjem trenutku otputovali u Nemačku. Pojačanje iz Rusije nije dobio vizu Mizijev nije dobio vizu. Imao dobar tim, trener Korolija je sa igračima napravio odličnu hemiju i rezultat je tu. Samo, koliko sam srećan zbog toga, toliko sam i zabrinut za budućnost jer ne vidim svetlo, u situaciji bez osnovnog uslova za rad  a to je bazen.

Partizanova snaga je škola. Početkom ove sezone, po rečima Lazarevića, u njoj je bilo 250 mališana. Ali ako nema uslova neće biti dece, neće biti budućih igrača, ali ni prihoda od članarine što predstavlja značajan deo budžeta.

– Šta ako prođemo dalje? Gde ćemo da se pripremamo, gde da igramo? Prvaci Evrope sedam puta. Impresioniran sam entuzijazmom dece, roditelja koji sve trpe, podržavaju nas, veruju u uložene napore i želju da budemo kvalitetni. Ne zanima me šta je bilo ranije, pre našeg dolaska. Ali, imamo ugovor sa opštinom Voždovac  koji se sada ne poštuje. I Sportski centar ne radi stvari koje bi mogle da nam pomognu. A nije samo Partizan u pitanju, tu treniraju i drugi klubovi, reprezentacija kad treba, o građanstvu da ne govorim. Nama su potrebni uslovi koje imaju drugi klubovi, mogućnost da radimo u zatvorenom bazenu i ostvarujemo naše planove. Imamo rezultate u mlađim kategorijama, sve je išlo kako treba ali sada stojimo u mestu. Ne znam kako će se sve završiti, svi mi korisnici bazena čekamo da opština izvrši svoje obaveze oko održavanja bazena. Jasno je da treba rekonstrukcija ali mi moramo da funkcionišemo svakog dana ako hoćemo napred – završio je Lazarević.

Originalni tekst: Politika.rs