JUNAK DERBIJA JOVANOVIĆ: ZNAO SAM DA NA KRAJU NEĆE UĆI (FOTO, VIDEO)

„Uzeli smo bod i ništa više od toga, nema euforije ni slavlja“, kaže golman Partizana

Bio je odličan Aleksandar Jovanović na jesenjem derbiju u Humskoj (2:1), ali je večeras na „Marakani“ doktorirao u dresu Partizana protiv Crvene zvezde, Najzaslužniji je što crno-bele nose bod iz komšiluka i što su ostali na prvom mestu posle 24. kola Mozzart Bet Superlige.

Mirna lica je Jovanović posle meča analizirao derbi, nije pokazao da ima nekog velikog razloga za radost.

„Utakmica je bila takva da smo imali 2:1, ostaje žal jer smo mogli da dobijemo. Ali, s obzirom na okolnosti nakon crvenog kartona, gde smo imali 20 minuta sa igračem manje, nije bilo lako, pohvalio bih ekipu na borbenosti. Osvojili smo bod, ništa više od toga i dalje smo ispred Crvene zvezde, idemo u novu utakmicu bez neke euforije“, poručio je Jovanović.

Povijala se odbrana Partizana nakon isključenja Severine, tresla se i prečka, Jovanović branio moguće i nemoguće… Na kraju je skupio osam odbrana.

„Crveni karton je dosta uticao na finiš, jer su oni krenuli na sve ili ništa, nošeni podrškom navijača. Ostali smo mirni koliko smo mogli. Dobro se završilo po nas“.

Ipak, Jovanović tvrdi da je bio siguran da Zvezda neće postići pobedonosni gol.

„Znao sam da neće ući. Bilo je stativa, blokova… Svi mi zajedno smo na energiju osvojili bod. Niko to ne slavi. Vodili smo 2:1, na kraju zbog pomenutih okolnosti smo zadovoljni“.

Posebno se junak 172. večitog derbija osvrnuo na podršku navijača.

„Navijači su bili fenomenalni, čuli smo ih tokom svih 90 minuta. Bilo je lepo videti ih na tribinama, jer ih nema našem stadionu“, poručio je Aleksandar Jovanović.

Originalni članak: Mozzart sport