Jovetić: Vratio bih se u Partizan, ali…

 Jovetić: Vratio bih se u Partizan, ali…

Foto: Hertha BSC

Crnogorski fudbaler Stefan Jovetić svoju sjajnu karijeru započeo je u Partizanu.

Tokom iste, nosio je dresove Fiorentine, Mančester Sitija, Intera, Sevilje, Monaka, a sada i Herte. U intervjuu za “Mozzart sport” je između ostalog govorio i o mogućnosti da ponovo obuče dres Partizana.

U fudbalu se nikad ne zna. Postoji ta mogućnost. Meni je Partizan dao mnogo, računajući mlađe kategorije i prvi tim proveo sam četiri-pet predivnih godina u Beogradu, tamo mi je sestra, tu su i prijatelji… Mogućnost postoji, samo bih voleo da bude super priča, da se vrate još neki igrači, pa da se juri plasman u Ligu šampiona. Da Partizan opet bude tamo gde mu je mesto“.

Aleksandar Mitrović je takođe izrazio želju da ponovo obuče crno-beli dres, ako bi se stvorio ambijent da više ljudi koji su prošli kroz klub dođu kao ispomoć.

“Normalno. Zna se da jedan igrač ne čini tim, naročito u fudbalu, ni u košarci nije tako. Moraš da imaš bar dva-tri ekstra pojedinca i ostale dovoljno kvalitetne da bi to bilo – to. Kad sam počinjao, bio je odgovarajući spoj iskustva i mladosti u Partizanu: Kralj, Nađ, Tomić, Mirković, Saveljić, kao povratnici iz inostranstva, a kad se na njih nakaleme talenti iz škole, onda to predstavlja drugu dimenziju. Niti možeš sve sa decom, niti sve sa starijima. Ako bi se opet napravila sličan priča, a Partizan je oduvek imao odličnu školu, mada mi se čini da je u poslednje vreme tu zatajio… To mi je žao. Nadam se da će se opet vratiti na stare staze“.

Originalni tekst Telesport.rs