Još jedan fudbaler napušta Partizan na kraju sezone!

Deni Kastiljo se neće dugo zadržati u Beogradu, to je sada izvesno.

Turbulentno je ovih dana u Humskoj, a pogotovo danas nakon movog neuspeha i poraza od Vojvodine 2:3.

Odlazak Igora Duljaja nije udarac samo za struku, već i za igrački kadar. Naime, prema poslednjim informacijama Deni Kastiljo će napustiti Beograd upravo zbog odlaska Duljaja, s obzirom da je Šahtjor pristao da ga posudi crno-belima na dve godine isključivo zbog prijateljstva nekadašnjeg fudbalera sa upravom ukrajinskog kluba.

Upravo o toj situaciji sa Kastiljom je nedavno govorio i sam trener Duljaj, koji je istakao koliko je dolazak Ekvadorca bio dobar potez za klub.

„Najbolja vam je reakcija kada jedan klub kao što je Šahtjor pošalje igrača koji je u tom trenutku mogao da ode u američku MLS ligu kao što je Kastiljo, za ogroman novac. Rekoše: “Ne može, poslaćemo ga u Igorove ruke u Partizan”. I to bez obeštećenja. Sad, koja je to bila priča? Naravno, odmah sam znao šta će da bude, govorili su da razvijamo tuđe igrače, iako je bila ideja da ostane još godinu dana posle kraja ove sezone i da Partizan ima procenat od prodaje kada se bude prodavao iz Šahtjora, jer sam znao gde će, a ovo slobodno zapišite, završiti Kastiljo. I za koji transfer.

Evo, kažem vam, otići će za preko 50.000.000 evra iz Šahtjora. I imate igrača za koga ne plaćate obeštećenje, a kada bih vam rekao da je primao manju platu nego igrači iz omladinske škole koji potpisuju za Partizan. Toliko je zarađivao u Šahtjoru, jer je znao gde dolazi, jer je Šahtjor kao izlog za najjače evropske klubove. Kad kažem izlog, da ljudi dolaze da gledaju klub zbog kvalitetnih igrača koji mogu da se prodaju.“

Originalni tekst: Sportske-vesti.rs