Jevtović raskinuo ugovor sa Partizanom i odrekao se 50.000 evra

Vezista nastavlja karijeru u Gazijentepu, ali je još jednom pokazao privrženost crno-belima

Krajem minule sedmice Marko Jevtović je iznenada napustio Partizan i obreo se u turskom Gazijantepu, gde će mu u naredne dve sezone (sa opcijom nastavka saradnje i posle toga) biti fudbalska kuća, a tokom današnjeg dana je stigao u Beograd, kako bi i zvanično potpisao raskid saradnje sa crno-belima. Tom prilikom, vezista se i odrekao 50.000 evra koliko mu je bilo sledovalo na ime zagaranzovanih primanja do juna meseca.

Jevtović se protekle zime vratio u Partizan u kriznom momentu, kada se tadašnje najveće pojačanje Ljubomir Fejsa povredio posle samo tri dana rada sa ekipom. Vezista je tada prihvatio poziv crno-belih, iako je na stolu imao duplo bolju ponudu jednog od turskih Superligaša, ali je želeo da se vrati u klub u kome se afirmisao i pomogne na putu ka osvajanju titule.

I bio je gotovo standardan u mandatu Aleksandra Stanojevića, odigrao 23 meča u svim takmičenjima, a da je koljim slučajem ostao, imao bi važnu ulogu i kod trenera Ilije Stolice i to na poziciji štopera, gde bi činio tandem sa Svetozarom Markovićem.

Ipak, Gazijantep je, na insistiranje trenera Erola Buluta koji Jevtovića odlično poznaje iz mandata u Konjispor, izašao sa ponudom koja je se ne odbija., te je fudbaler godinu dana pre isteka ugovora aktivirao izlaznu klauzulu, uvrštenu u zimski sporazum dve strane.

Podsetimo, Jevtović je i prilikom prvog odlaska u inostranstvo iz Humske, u pomenutu Konjuspor, imao razumevanja za klub, tada je oprostio 120.000 evra. Ovoga puta je takođe ponovio sličan gest i svakako značajno finansijski pomogao crno-belima.

Originalni članak Telegraf sport