Jevtović pred put u Mađarsku

Zvanični sajt FK Partizan

FK Partizan u utorak 22. avgusta kreće u Mađarsku, gde će dva dana kasnije odmeriti snage sa ekipom Videotona u revanš utakmici plej of faze Lige Evrope.

Pre poslednjeg treninga u Beogradu i konferencije za medije koju će održati šef stručnog štaba Miroslav Đukić, svoje viđenje susreta sa Videotonom iznosi prvotimac Marko Jevtović.

– Činjenica je da smo se sada posle prve utakmice u Beogradu u neku ruku i bolje upoznali. Stručni štab nam je i tada, a i sad jasno pokazao njihove pozitivne i negativne strane, što smo kroz analizu još jednom i utvrdili.

Da li je rezultat 0:0 dobar za Partizan?

– Nije dobar, ali nije ni loš. Ovo su utakmice koje se igraju 180 minuta i tek je prvo poluvreme završeno.

Šta ste tada znali o Videotonu,a kako ih sada doživljavate?

– Da je to tvrda ekipa koja zna šta radi u svakom momentu, da su u ofanzivnom delu individualno dosta jaki predvođeni naravno Lazovićem i Šćepanovićem i da nisu slučajno izbacili Bordo.

Kažu ružna utakmica za gledanje, Nikolić umrtvio igru jer poznaje Partizan?-

– Nikolić nas jako dobro poznaje, uspeo je da amortizuje naše napade, ali sa druge strane nije imao rešenje za našu odbranu.

Da li će Videton morati drugačije u revanšu ili će opet mudro čekati na grešku crno-belih?

– Mislim da će i Videton morati da se otvori, jer igraju kod kuće. Sigurno je da će ova utakmica biti otvorenija nego prošla, a kada govorimo o igračima, najveća opasnost preti od Danka Lazovića, Šćepovića i uz njih i Henta, koji je dosta fizički jak.

Revanš utakmica plej of faze Lige Evrope na programu je u četvrtak 24.08.2017. godine.

 

Biljana Obradović