Jednog od najvećih talenata Partizana žele Milan i Dortmund, crno-beli čine sve da ga zadrže

Crno-beli posle EP za kadete imaju veliku muku da potpišu profi ugovor sa ofanzivcem, jer mu stipendijski ističe u januaru, a žele ga mnogi klubovi

Matija Popović, FK Partizan

Printskrin: Youtube/FK Partizan Beograd

Pored svih nagomilanih poslova koje će morati da rešava u letnjem prelaznom roku, Partizan će primarno morati da se pozabavi supertalentovanim dečakom iz omladinske škole – Matijom Popovićem (17), koji je nedavno bljesnuo na Evropskom prvenstvu za kadete u Budimpešti posle koga se za njega naprosto otimaju veliki evropski klubovi, saznaje Telegraf.

Popoviću stipendijski ugovor ističe za šest meseci, tačnije u januaru, crno-beli su namerili da ga učine profesionalcem, no, isto to žele i, recimo, Milan ili Borusija Dortmund, koji su i te kako zainteresovani da ga potpišu.

Otišlo je toliko daleko da je, recimo, veliki Milan pozvao Popovića i njegovu porodicu da budu gosti velikana u Italiji, poslali su čak i avionske karte u želji da samo predoče plan budućnosti za dečaka, navodno, bez obaveza.

Interesovanje je pokazala i Borusija iz Dortmunda i to preko posrednika, koji je porekom sa naših prostora, a nekada je branio boje “milionera” i koji je već kontaktirao čelnike kluba iz Humske po tom pitanju.

Sa druge strane, Partizan se grčevito bori da odbije pomenute i još mnoge “napade” na Popovića, planirali su tim povodom u Humskoj da momka obavežu profesionalnim ugovorom, prekomanduju ga odmah u prvi tim, daju prostora i minute na predstojećim letnjim pripremama i u narednoj takmičarskoj sezoni.

Partizan je u stalnom kontaktu sa agentom igrača, nekadašnjim reprezentativnim čuvarom mreže – Dragoslavom Jevrićem, koji je u ovom momentu više naklonjen ideji da mladi ofanzivac ostane u Partizanu i razvija se “prirodnim” putem, nego li da sreću traži u akademijama velikana, odakle je, svedoci smo mnogih primera, zaista teško doći do prvog tima.Dragoslav Jevrić

Dragoslav Jevrić, prvi sa leve straneFoto: MN Press/Marko Metlaš

U narednih nekoliko dana, crno-beli će organizovati sastanak sa porodicom i pomenutim agentom Jevrićem, ne bi li uspeli da ih uvere da je ostanak u Humskoj najbolje rešenje za fudbalera. Vremena je malo, Popović će u januaru postati punoletan, istovremeno će mu isteći stipendijska ugovorna obaveza sa crno-belima i tada se Partizan više ništa neće pitati, ukoliko se u najskorije vreme ne reši pomenuta situacija.

Inače, Popović je u Humsku stigao iz Vrbasa (bio i u Vojvodini), posle skoro godinu i po dana napora ljudi iz Omladinske škole da ga angažuju, a u kadetskoj selekciji koja je osvojila šampionsku titulu, kod trenera Đorđija Ćetkovića, bio je jedan od najboljih igrača (15 utakmica, 12 golova, pet asistencija).

Može da pokriva tri pozicije u ofanzivnom delu, ali čini se da se najbolje snalazi kao drugi napadač…

Originalni članak: Telegraf.rs