Jedan za sve!

Tri odbranjena jedanaesterca na meču protiv Voždovca, jedan tokom igre i još dva u penal završnici, isklesali su Aleksandra Jovanovića u heroja pobede nad Voždovcem u četvrtfinalu Kupa Srbije. Svojim bravurama na golu je ulio samopouzdanje ekipi, jer pre nego što je Aleksa Janković i stigao da izvede prvi udarac sa 11 metara, čuvar mreže Parnog valjka je već ukrotio dva šuta gostiju sa Dušanovca.

Najpre je uhvatio “živu loptu” Žunioru Flemingsu u 70. minutu, a onda u prvoj seriji penal ruleta bio uspešniji i  od Mihajla Neškovića.

Aleksa Janković, Nemanja Nikolić i Gajas Zahid su bili precizni za Partizan, mirno su svoje šuteve pretvorili u golove, a onda je Jovanović  zaustavio i udarac Stefana Pirgića, koji ga je savladao u 89. mintu, i tako odveo Parni valjak među četiri najbolje ekipe u Kupu Srbije.

Crno-bela “jedinica” je pokazala da za nju ne postoji pritisak i da se komforno oseća u trenucima kada “sve gori”. Mnogo puta je to činio ove sezone, a ovo je druga penal serija u kojoj Partizan uspeva da trijumfuje nakon što je Jovanović on napravio ključne odbrane. Prvi put je to bilo protiv Sabaha u kvalifikacijama za Ligu konferencija.

A onda, kada se utakmica završi i kada mu svi saigrači pritrče u zagrljaj on im jasno stavi do znanja da je to uspeh celog tima, a ne njega kao pojedinca, jer one je samo jedan od mnogih koji se bore za dobrobit svih koji vole Partizan.

Zvanični sajt FK PARTIZAN