IZ BOLNIČKE POSTELJE Vujošević za Blicsport: Odsustvo teže pada od gangrene

Tekst Vladan Tegeltija-Blicsport

Duško Vujošević morao je da napusti reprezentaciju BiH i vrati se u Beograd. Dijabetes i bolovi u prstima noge sprečili su selektora komšija da posle pobede u Slovačkoj vodi ekipu u ključnom meču pretkvalifikacija za SP u Jermeniji.

Duško Vujošević
Duško Vujošević

– Teško mi je i zbog bolova i zato što neću biti sa momcima koje sam toliko zavoleo, stvorio odnos i koji su toliko talentovani – bile su prve reči iskusnog stručnjaka za Blicsport.

Šta se desilo u Slovačkoj?

– Još po dolasku u Bratislavu osetio sam bolove. Odradio sam trening, ali na utakmici nisam više mogao da stojim, nego sam veći deo presedeo. Odveli su me u bolnicu i ustanovljena je gangrenoznost četvrtog prsta zbog problema sa šećerom. Ispitivanja su pokazala, da je uz bolove, taj deo počeo da modri, ali i da nema tromba. Lekarskim konsultacijama je dogovoreno da moram u Beograd na terapiju hiperbaričnom komorom. Zahvaljujući gospodinu Tomiću koji je vlasnik tih uređaja, odnosno doktoru Tomi Jovanoviću ulazim u tretman – kaže Vujošević koji se opet vraća na svoj teren.

Duško Vujošević
Duško Vujošević

Vujošević žali što nije sa ekipom.

– Hvala ljudima iz KSS BiH. Dani su mi i za redovnu dijalizu, ali mi je najteže što nisam sa momcima koji imaju talenta i karaktera. Od Muse sa kojim sam izgradio odličan odnos pa do svih ostalih. Verujem u njih i ako Jermeni umesto jednog, imaju tri Amerikanca sa njihovim pasošem – poručio je Vujošević za Blicsport.