Ivica Iliev : Mora da mi bude drago kada vidim evropski Partizan na nivou od utorka

-U prethodna dva navrata kada smo dolazili do Lige šampiona posle ne baš povoljnih rezultata u prvim utakmicama je sve delovalo realnije. Iskreno, ovo je najnerealniji mogući ishod za razmišljanje o prolazu. Ipak, mora da mi bude drago kada vidim evropski Partizan na nivou od utorka uveče. Pokazali smo ozbiljnost, ali je naša sudbina takva da jedna utakmica može da nam okrene sezonu.

-Veliki problem naših timova je što već u julu moraju da budu na visokom evropskom nivou. Neko će reći i Olimpijakos je u istoj situaciji. Da, ali to je tim sastavljen od osam internacionalaca pri čemu njihov najjeftiniji igrač ima prihode koliko naš najplaćeniji. Težimo da igramo na tom njihovom nivou, uspeli smo dobar deo meča, međutim, svaku grešku smo skupo platili.

-To je Evropa. Sve je bilo kao na klackalici i da je Leonardo postigao gol početkom drugog poluvremena siguran sam da bi smo stigli do pobede, jer sam čuo mnoga mišljenja sa kojima se slažem da smo izgledali sigurno i moćno na momente, pošto su gosti morali povremeno da reaguju panično. Eto, to je fudbal u Evropi, najmanja greška može sve da okrene.

-Ovo je sigurno Evertonova najslabija partija u dresu Partizana, primetno je da posle povrede koju je imao u maju još nije uspeo da se vrati u staru formu. Moram da priznam i da sam od nekih naših iskusnijih fudbalera očekivao bolju partiju.