Ivica Iliev: “Bombe su bila moja greška”

Izjave sportskog direktora posle sastanka uprave…

Da se razumemo, Bjekovića veoma poštujem, kod njega sam bio igrač… Ali, Bjeković je kada je vodio klub nije bio sam, tu su bili i gospoda Žarko Zečević i Ivan Ćurković. I oni su pravili greške, a i tada su postojale struje koje su želele da ih smene. Šta mislite, da li bi se Partizan plasirao u Ligu šampiona da su u tome te struje uspele.

Ovo je utakmica koju svako koristi na svoj način da bi dobio rat. Samo bih podsetio Bjekovića da je ne tako davno podržavao Mladena Krstajića i Aleksandra Stanojevića, takođe, posle eliminacije iz Evrope, zalagao se za njihov ostanak u klubu. Što je imalo smisla, jer samo na bazi kontinuiteta možete da očekujete uspehe.

U ovaj posao sam ušao mlad i to je jedna od mojih velikih grešaka. Nije trebalo da ih tako predstavim, kao bombe, ali šta vi sada mislite o Evertonu, Marku Jankoviću, Miroslavu Radoviću? Dalje, kad su dolazili Radović i Ðurđić cela Srbija bila je na nogama. Janković je pokazao da je veliki potencijal, kao i Gogua… Doveli smo vrhunske i perspektivne igrače. Osim toga, igrači dovedeni iz naše lige svakako će da imaju svoju ulogu i mesto. Potrebno je da budu strpljivi i dobiće svojih pet minuta da pokažu da su i oni prava pojačanja.

Videlo se da su igrači bili potišteni zbog novinskih natpisa. Prvo su bili majstori, a onda je usledilo omalovažavanje i priče da ne valjaju. To je na igrače, pogotovo mlađe, ostavilo traga. Mi nismo uspeli da za kratko vreme podignemo ekipu. Prvo poluvreme je bilo sramno i ponižavajuće, pogotovo kada znate njihov potencijal. Pravi šamar za struku i same igrače.

 Ja sam bio sportista i oni su sportisti i znam kako razmišljaju. Ako to eventualno postoji, onda je to najgori sloj ljudskog društva i sguran sam da navijači, ako bi saznali da takav postoji u našoj svlačionici, ne bi mogli da ga vole, ne bi mogao da im bude idol.

Verujem u igrače, a menjati trenera je ulazak u začarani krug. Sportski direktor i trener imaju veliku odgovornost. Da li pravimo greške? Prave ih svi. Samo je Gospod Bog bezgrešan. Ne možemo na osnovu jedne ili dve utakmice da menjamo. Mislim da Ivan može da izvuče potencijal iz ekipe. Svetlo koje vidim je prva utakmica sa Zaglebjem i ona je pokazatelj.