Itudis hvali svog učitelja: Željko je mnogo uradio za trenere Evrolige!

Grčki stručnjak ima samo reči hvale za stratega Partizana

Itudis hvali svog učitelja: Željko je mnogo uradio za trenere Evrolige!

MN Press

Trener Fenerbahčea Dimitris Itudis zamenio je Željka Obradovića na funkciji predsednika Odbora trenera klubova Evrolige, napominjući da Žoc mnogo dobrih stvari uradio za evropsku košarku, kao i za struku.

– Željko je četiri godine bio na čelu ove organizacije, i preuzeo je ovu funkciju kad je svima nama bila nepoznata. Na našu sreću napravljeni su krupni koraci, predvođeni Željkom, ali isto tako treba istaknuti i veliku ulogu Pabla Lasa, kao i izvršenog direktora Gorana Šašića, koji je bio motorna snaga našeg udruženja. Nadam se da ću i ja nastaviti tim putem – poručio je Itudis.   

Grčki stručnjak se otkrio koji su mu prvi ciljevi na novoj funkciji.

– Moj prvi zadatak je proširimo članstvo na sve trenere u ekosistemu Evrolige, ali čak i više od toga. Na svakoj od naše četiri godišnje konferencije, raspravljali smo o toj temi. U naredne četiri godine potpredsednik Joanis Sferopulos i ja ćemo pokušati to da omogućimo. Mislim da možemo da napravimo sledeći korak, to je evolucija života. Kada preuzmete nešto morate učiniti sve da bude bolje – zaključio je Itudis.

Originalni članak 24sedam.rs