IN MEMORIAM: Dušan Duda Ivković

Preminula je legenda košarkeDuđan Ivković (MN Press

Tužne vesti za srpsku, evropsku i svetsku košarku. Preminuo je legendarni Dušan Duda Ivković. Srce jednog od najvećih evropskih trenera trenera svih vremena je prestalo da kuca u 77. godini.

Dušan Ivković je rođen 1943. godine u Beogradu, a u košarku se zaljubio zahvaljujući starijem bratu Slobodanu Pivi Ivkoviću. Celu igračku karijeru je proveo u Radničkom sa Crvenog krsta gde je započeo i veliku trenersku karijeru. Posle rada sa juniorima Radničkog je prešao u Partizan koji je vodio dve godine i osvojio prve trofeje u karijeri. Te 1979. godine je sa Partizan osvojio triplu krunu (prvenstvo i kup Jugolasvaije kao i međunarodni Kup Radivoja Koraća). Partizan je do tada imao samo jedan veliki osvojen trofej i upravo je od te čuvene Ivkovićeve sezone krenulo rađanje košarkaške institucije.

Iz Partizana 1980. godine odlazi u grčki Aris gde se takođe zadržao dve godine. Potom sledi povratak u njegov Radnički, pa trogodišnje epizode u Šibenki i Vojvodini. U Grčku se vratio 1990. kada je preuzeo PAOK .

Uskoro opširnije na sajtu Mozzart sport…