Iliev pred revanš protiv Videotona: Nije „biti ili ne biti”

Sportski žurnal

Razočaran i ljut bio je Ivica Iliev, sportski direktor Partizana, po završetku utakmice protiv Videotona. Igra crno-belih u prvom meču plej-ofa za Ligu Evrope nije zadovoljila rukovodioca sportskog sektora u klubu iz Humske. Iliev nije krio da bi posebno trebalo da se zamisle Sejduba Suma i Marko

– Ljutnja me još drži, što je i logično, jer je ispred nas, bar po mom mišljenju, najbitnija utakmica u sezoni. Ostavio bih svoje nezadovoljstvo, ipak, za našu internu upotrebu. Rešavaćemo sve unutar svlačionice i u okviru sportskog sektora.

Jeste li razgovarali sa Sumom i Jankovićem?

– Uvek je bolje pričati hladne glave. Imaćemo prostora za razgovore narednih dana.

Smatrate li da je igra u odbrani, ipak, bila zadovoljavajuća, pogotovo što vam mreža miruje 180 minuta?

– Naša odbrana je u poslednja dva meča napravila razliku. Apostrofirao bih čudnu stvar, kad smo igrali vrhunski u napadu onda smo imali problema pozadi, a kad je bilo obrnuto onda nas nije bilo nigde napred. Protiv Vojvodine smo stvorili više šansi. Igrali ste i pred praznim tribinama.

Da li će ekipi biti lakše u revanšu bez obzira što će biti više pristalica domaćina?

– Svaki sportista zna da je bolje igrati pred publikom, makar bila i protivnička, nego bez svedoka. Partizan je uvek imao podršku bar najvatrenijih navijača, pogotovo, u bitnim mečevima. Bio sam akter dvomeča sa Sportingom pre 13 godina. Zbog nemogućnosti da budemo domaćini pred gledaocima došli smo u situaciju da moramo da se vadimo u produžecima, iako smo u Lisabonu pobedili 3:1. Kad nema publike onda igrači ostaju i bez energije, naboj je veći. „Pančo arena” u Felšutu je malog kapaciteta, biće i naših navijača, nadam se da će nas nositi do trijumfa. Rekli ste da su utakmice sa Videotonom za vas najvažnija u sezoni.

Može li revanš u Felšutu da dobije epitet „biti ili ne biti” za Partizan?

– Teške su to reči, ali sigurno da je meč mnogo značajan. Svima u klubu je jako stalo do ishoda dvomeča sa mađarskim timom, meni itekako.

Nije svejedno da u sezoni imate bar još šest evropskih utakmica ili nijednu, pogotovo što ste prošlog leta eliminisani od Zaglebja već na startu?

– Ispada kao da smo Mančester Junajted, pa će biti čudo ako se ne plasiramo u grupnu fazu. Moramo da živimo u realnom svetu. Svakako da nam, ipak, nije svejedno da li ćemo igrati u Ligi Evrope, ili ne.

Hoćete li, ukoliko se plasirate u grupnu fazu, dovesti još neko pojačanje?

– Takva mogućnost postoji sve dok traje prelazni rok. Moramo da budemo spremni na svaku opciju. Biće nekih promena, ali ništa se neće desiti pre revanša u Felšutu. Zašto bismo i žurili kad novog igrača ne bismo mogli da registrujemo za revanš. Imamo i večiti derbi posle gostovanja Videotonu. Zatim sledi pauza zbog reprezentacije, imaćemo nepune dve nedelje da realizujemo planove – zaključio je Ivica Iliev.

Vaš kolega iz Napretka Bojan Filipović nije bio saglasan sa odlaganjem prvenstvene utakmice planirane za juče. Kako komentarišete njegove reči da se samo u Srbiji odlažu utakmice zbog plej-ofa za Ligu Evrope?

– Svako ima pravo na svoje mišljenje. Uvek poštujem i cenim svačiji stav, ali ga ne bih komentarisao.

Mnogi misle i da do odlaganja ne bi ni došlo da prethodno nije bilo poznato da ni Crvena zvezda neće igrati u nedelju?

– Ne mogu da menjam nešto što je nekome u glavi – izbegao je polemiku Ivica Iliev.