Iliev potvrdio: Istina je, hoćemo Obradovića!

Telegraf sport piše…

Bila bi čast da nam se Ivan priključi tokom zime, smatramo ga najboljim bekom Partizana u poslednjih 20-tak godina, kaže čelnik crno-belih

Ivica Ilijev, Obradovic
Foto: Milena Đorđević, Marko Todorovic

Bruje mediji u Belgiji o rastanku Ivana Obradovića i Anderlehta u zimskom prelaznom roku, bruje i o tome da je trenutno jedini i najozbiljniji kandidat za njegovo angažovanje – Partizan, sa kojim je klub iz Brisela u kontaktu već dva meseca. Pisali smo već o tome da su crno-beli kontaktirali levog beka, što je i on sam potvrdio u izjavi za Telegraf.

Nije samo bilo zvaničnog glasa iz Humske, kao da se čekao rasplet situacije, no, kako se zimska “pijaca” bliži, tako polako i “maske padaju”, a i nema više razloga za skrivanje želja pošto je krajnji epilog očito blizu.

Sportski direktor Partizan Ivica Iliev više ne krije da je Obradović u vrhu prioriteta crno-belih u predstojećem prelaznom roku i da klub čini sve kako bi ga angažovao.

– Istina je, naša je velika želja da angažujemo Ivana Obradovića tokom zime. Zapravo, bila bi nam čast da nam se fudbaler takvog kvaliteta priključi, odnosno vrati u klub u kome je ponikao i ostavio veliki trag – potvrđuje Iliev za Telegraf pregovore sa levim bekom belgijskog kluba. – Ivan je naša želja već nekoliko prelaznih rokova, ali prosto nismo bili konkurentni u tom periodu. Morali smo da sačekamo povoljnije okolnosti da bismo došli u poziciju da ga vratimo u Partizan, koji je sigurno njegova kuća.

Ivan Obradović u dresu Partizana; Foto: partizan.rs

Ugovor vezuje Obradovića do juna. Može li Partizan da “izvuče” povoljniju cenu?

– To su već detalji o kojima ne mogu javno da pričam. Pregovori su u toku, rekao bih da postoje dobre šanse da se uspešno okončaju, ali da ne prejudiciramo događaje. Prelazni rok je takav da se sve menja iz sata u sat, nikada ne možete unapred da predvidite krajnji epilog. Rekoh već, imamo veliku želju da angažujemo Obradovića, jer ga smatramo najboljim bekom Partizana u poslednjih 20-tak godina. Nadamo se da je želja obostrana – jasan je Ivica Iliev.

Inače, mediji u Belgiji pišu da je Obradović pao u nemilost čelnika Anderlehta, jer je tokom minulog leta odbio transfer u jedan turski klub. Tada je prekomandovan u B tim, gde je imao dozvolu i da trenira, ali i da igra utakmice, pa nije mnigo izgubio, što je uostalom i sam rekao za naš portal početkom novembra.