ILIEV POSLE VIDEOTONA: Razočaravajuće! Napad nije ni bleda senka onog koji pravi razliku

Sportski direktor Ivica Iliev možda jeste rezultatom, ali nije nimalo bio zadovoljan igrom Partizana u prvom meču protiv Videotona.

Srpski šampion je protiv mađarskog viceprvaka odigrao 0:0 pred samo navijačima gostiju, koji su napravili atmosferu kao da je Videoton bio domaćin. A tek im predstoji domaćinstvo u Felčutu za šest dana…

Posle meča, Ivica Iliev je u razgovoru za ‘TV Partizan’ govorio sa primetnom gorčinom u glasu, jer je, kao i svi navijači Partizana, očekivao ofanziviji fudbal i makar jednu loptu u mrežu Mađara.

-Ružna utakmica, da je ne pogledate i nikome ne poželite da pogleda. Toliko prekida… Ritam je bio mlak, u nekim trenucima smo se osećali kao gosti jer su se čuli njihovi navijači. Međutim, bez ambijenta i energije da se to pokrene i da dodatna snaga. Sivilo – bio je prvi komentar Ivice Ilieva.

-Tamo će biti druga utakmica, ovo je prvo poluvreme, odmeravanje snaga, taktičko nadmudrivanje, dosta tvrdo i bez lepršavosti. Razočaravajuće. Trebalo bi da se izvuku pouke, jer mi moramo da igramo fudbal. Gledaj, idemo na rezultat, sve je to u redu, ali moramo da igramo kao u Atini, to moramo da budemo mi. Ofanzivna linija koja je do sada pravila razliku, sada niko nije bio ni bleda senka ranijih utakmica – kritikovao je svoj napad sportski direktor crno-belih.

U revanšu očekuje potpuno drugačiji meč.

-Sada će veća tenzija biti na njihovoj strani, jer se igra kod njih, a biće i naše publike. Jednostavno, mi moramo da damo gol i mislim i verujem da možemo to da uradimo. Mora da se otvori – naglasio je Iliev i dodao:

-Ovo je bila utakmica bez energije, krajnje razočaravajuće.

Imao je nekoliko pohvala za igrače, uglavnom, iz poslednje linije tima.

-Pohvalio bih par igrača, pored Stojketa, koji je imao jednu intervenciju, ali kakvu. Voleo bih da se to ispostavi kao ključni momenat. Štoperski tandem Miletić-Ostojić je izgledao fenomenalno, a možda najbolji igrač na meču je bio Marko Jevtović – zaključio je Iliev.