ILIEV O PRELAZNOM ROKU: Sva pojačanja po meri!

Doveli smo Sumu, Miletića, Pantića, Mitrovića, Solomona, Antonova, u poslednji čas i Ožegovića. Ne bih trošio posebno reči na povratak golmana Stojkovića i Zorana Tošića, kaže Ivica Iliev

SPORTSKI direktor Partizana Ivica Iliev najavljivao je “bombe” u letnjem prelaznom roku. Ispostavilo se da nijedna od njih nije bila “pucanj u prazno”, već su dovedeni igrači koji su, bar na papiru, garancija da ima ko da čuva duplu krunu iz prošle sezone.

Odmah na kraju sezone su nam otišli Milenković i Vlahović u Fiorentinu, Mihajlović u Herenven, a posle starta kvalifikacija za Ligu šampiona Leonardo je pojačao Al Ahli. Uroš Đurđević je bio sa nama do kraja puta ka Ligi Evrope i otišao u Olimpijakos. Osnovni cilj ovog leta smo ispunili, plasmanom u drugo po snazi evropsko takmičenje. Tek kada smo videli da smo u probranom evropskom društvu realizovali smo dovođenje nekoliko zaista zvučnih pojačanja i sva su po meri Partizana – kaže Iliev za “Novosti”.

Na spisku pojačanja nalazi se čak devetorica fudbalera, a neki od njih se računaju u transfer bombe koje je Iliev hrabro najavio.

– Doveli smo Sumu, Miletića, Pantića, Mitrovića, Solomona, Antonova, u poslednji čas i Ožegovića. Ne bih trošio posebno reči na povratak golmana Stojkovića i Zorana Tošića. Da smo imali malo više sreće u žrebu kvalifikacija za Ligu šampiona i da smo mimoišli Olimpijakos, odnosno da smo se direktno plasirali u Ligu Evrope, sva ova pojačanja bi još ranije bila kod nas. Ponosni smo na prelazni rok koji je možda najbolji za Partizan u poslednjih nekoliko godina – dodaje Iliev.

Profesionalne ugovore sa Partizanom juče su potpisali izuzetno talentovani reprezentativci mlađih kategorija Svetozar Marković, Andrej Ilić, Jovan Kokir i Jovan Vlalukin.

ZABORAVLjEN INCIDENT

BILO je neprijatnih scena i povišenih tonova na promociji Ognjena Ožegovića, kada je Iliev stao u odbranu centarfora na novinarska pitanja o njegovoj zvezdaškoj prošlosti.

– To je sve iza nas. Želim da se bavim fudbalom i Partizanom – kratko će Iliev.

Tekst i foto:Večernje novosti

Back to Top