ILIEV : Menjaćemo samo igru

Intervju Večernje novosti

GREŠE fudbaleri Partizana, greše sudije, greši i trener… Kada se sve sabere, crno-beli su već 11 koraka iza večitog rivala. Pogled na tabelu, pogled na teren i semafor na kraju mečeva sve češće i sve više je frustrirao one koji žive od Partizana i za Partizan.

Sportski direktor Ilica Iliev danas je, za “Novosti”, sumirao sve dobro i loše što se dogodilo u tačno 14 dana.

– Od onakve partije protiv Viktorije u Beogradu, pa do razočaranja koje smo doživeli protiv Mladosti i Zemuna, pogotovo posle poraza u Plzenju, prošle su samo dve nedelje. Očigledno je da smo u problemu i u krizi i poslednjih dana pokušavamo da lociramo gde je problem. Mislim da smo veoma blizu odgovora, ali nije baš sve za javnost. Mnogo smo grešaka napravili u tri vezane utakmice, mislim na Mladost, revanš u Plzenju i Zemun, a od sudijskih do naših grešaka najmanja korist je od kukanja. Moramo brzo i kvalitetno da tražimo rešenja – kaže Iliev.

Jedno od rešenja su promene. Fudbalska javnost u Srbiji ne može da prepozna onaj Partizan iz većine mečeva kvalifikacija i Lige Evrope i ovaj koji kleca po kaljugama ili praznim tribinama Superlige Srbije.

– Ja sam dete Partizana i meni je takođe neshvatljivo da, pogotovo, na domaćim mečevima, na našem stadionu možemo da gubimo onoliko bodova koliko smo izgubili. Prvo, biće promena. Ali odmah da naglasim da nećemo menjati trenera, jer imamo ogromno poverenje u Miroslava Đukića. Moraćemo da menjamo nešto u timu, na pozicijama ili u segmentima igre gde najviše škripi – dodaje Iliev.

Još jednom o pogledu na tabelu i priličnom zaostatku za komšijama…

– Nije prijatno, svakako. Ponavljam, radilo smo na lociranju problema, otkrili smo ga i reakciju očekujemo već na sledećim utakmicama. Imamo ove sezone sjajan rezultat u Evropi, koji nažalost nisu pratile i pobede i dobre partije na domaćem terenu, ali ne pada nam na pamet da odustanemo od odbrane duple krune. Podsećam da smo i prošle sezone bili u zaostatku za komšijama, pa smo osvojili titulu i Kup. Ima još da se igra do kraja Superlige, pratimo pažljivo šta se dešava sa našim rivalima – kaže Iliev.

U svlačionici Partizana je dovoljno iskusnih igrača koji su preko glave, i preko nogu, preturili dosta toga.

– S njima sam najviše i pričao ovih dana. Ponekad možda i nije loše da se ode korak unazad, jer samo tako možemo da zbijemo redove i krenemo korak unapred – slikovit je Iliev.

NAJBOLjI KADA JE NAJTEŽE
Rečenicu “Mi smo Partizan”, koja je postala zaštitni znak Miroslava Đukića, fudbaleri aktuelnog osvajača duple krune možda nisu najbolje shvatili…
– Kada je najteže, mi moramo da budemo najbolji. Čekamo svi reakciju već na meču sa Radničkim u Nišu – dodaje Iliev