IGRAO F4 EVROLIGE SA PARTIZANOM, A SAD JE U MONGOLIJI! Bio biser crno-belih, pa napravio karijeru u Iraku!

Aleksandar Mitrović je otišao putem kojim se u košarci ređe ide.

Nastavlja se putešestvije najvećeg globtrotera među srpskih košarkašima! Upamtili smo ga još 2010. godine kada je igrao Fajnal for Evrolige sa Partizanom, a onda je on rešio da karijeru odvede u drugom pravcu od očekivanog! 

Aleksandar Mitrović je nakon Srbije igrao u Crnoj Gori, Grčkoj, Sloveniji, Makedoniji, Bugarskoj, a zatim i u Kataru, Gruziji, Iraku, Saudijskoj Arabiji, Bosni i Hercegovini, Bahreinu i na Tajvanu. Sada je stigao i do Mongolije gde je upravo potpisao ugovor sa IHC Ejpsima, timom osnovanim 2021. godine u Ulanbatoru, glavnom gradu Mongolije. 

Mitrović je karijeru počeo u Megi 2007. godine, a nakon dve sezone tu prešao je u Partizan. Našao se u timu kada je ekipa stigla do Fajnal Fora u Parizu. Kao veliki talenat ipak je narednu sezonu proveo na pozajmici u Budućnosti, a nakon Metalca iz Valjeva krenulo je putešestvije po svetu.

Prvo je zaigrao u Peristeriju u Grčkoj, pa se na kratko vratio u Srbiju i igrao za Vršac. Potom je otišao u Sloveniju gde je igrao za Zlatorog, a sledeća stanica je bila Makedonija i Rabotnički. Nakon toga se preselio u Akademik iz Plovdiva u Bugarskoj, a posle novog povratka u Srbiju u Mladost iz Zemuna krenule su egzotične destinacije.

Otišao je u Al Ahli iz Dohe, a zatim i u Dinamo Tbilisi sa kojim je došao do titule šampiona Gruzije. Rešio je da napravi neverovatan potez 2018. kada je otišao u Irak da igra u Al Kot Al Džavi, a zatim je u Abha klubu dominirao. U ovom timu iz Saudijske Arabije je prosečno davao 24,4 poena, a zatim je svom putešestviju dodao i Bosnu i Hercegovinu gde je igrao za Borac iz Banjaluke. 

Potom je došao red da zaigra u Bahreinu za Al Itihad i Al Mubarak, a prošle sezone je bio član Taojuan Leopardsa u Tajvanu. Sada je Mongolija njegova naredna destinacija, a kako su mu “tek” 33 godine, ko zna gde će ga karijera još dovesti…

Originalni članak Mondo sport