Igor Duljaj – Svi zajedno treba da pomognemo, Partizan je klub velike tradicije

Gost Partizanovog podkasta bio je šef stručnog štaba crno-belih Igor Duljaj. Nekada veliki fudbaler, danas na trenerskoj poziciji, prihvatio se posla u nimalo lakom trenutku, svega nekoliko dana pred večiti derbi. U nedelju je upisao i prvu pobedu na klupi Partizana, crno-beli su savladali Mladost iz Lučana, a kako se približava reprezentativna pauza Duljaj je gostujući u Partizanovom podkastu napravio presek ali stigao i da se osvrne na budućnost:

„Borba! Naučio sam kroz život da se borim, ćutim, radim i čekam da se taj rad isplati. Treba svi da se okupimo, i ljudi iz kluba, i treneri, i svi oni koji vole i poštuju klub, da vidimo koja je neophodna strategija i šta nam je potrebno da bismo se borili za prvo mesto“ započeo je Duljaj.

Ono što je trenutno možda i najvažnije, to je da Partizan obezbedi drugo mesto i kvalifikacije za Ligu Šampiona na leto?

„TSC i Čukarički su dva odlična kluba, Lazetić će napraviti mnogo dobru karijeru u to ne sumnjam. Naravno da je san svakog igrača da igra Ligu Šampiona ali prvo treba odraditi posao u domaćem prvenstvu i obezbediti kvalifikacije za istu“ istakao je Duljaj.

Šef stručnog štaba je govorio i o mladim igračima, sa nekima od njih je i sarađivao u Teleoptiku:

„Baždar i Ilić su talentovani igrači, imaju dosta prostora za napredak. Moraju da shvate da su tek napravili prvi korak. Sa mladim igračima mora da se priča. Imao sam i ja periode kada odigram dobru utakmicu pa mislim da sam sve u životu uradio, onda dođe neko stariji i objasni ti da ništa nisi postigao. Mladi igrači moraju mnogo više da rade od drugih ako žele napredak“ objasnio je Duljaj.

Na kraju, imao je i poruku za navijače:

„Partizan je jedna velika familija, jedna velika porodica, uvek trošim energiju na stvari na koje mogu da utičem. Trenutno mogu da utičem na svoju decu i njihove drugove. Jedan navijač više mnogo znači! Ne treba mene niko da podrži, podržite klub sa velikom tradicijom! Imena su manje važna, apostrofiram Partizan je veliki klub sa velikom tradicijom, i bio, i jeste, i biće“ zaključio je Duljaj.