I Žalgiris u problemima pred Partizan, povređen i novajlija

I jedni i drugi će nastupiti u ”skraćenim rotacijama”.

U okviru 14. kola Evrolige, Žalgiris će u četvrtak od 19 časova u Kaunasu dočekati ekipu Partizana. 

Ovaj meč za litvanskog velikana ne dolazi u povoljnom momentu, jer je u prethodna tri kola pretrpeo tri poraza, pa se sve glasnije dovodi u pitanje i status trenera Kazisa Maksvitisa, pogotovo ako njegov tim ni sutra ne dođe do pobede.

Uz to, baš kao i Partizan, i Žalgiris ima problema sa povredama igrača. Nekoliko prethodnih mečeva igrao je bez Butkevičijusa, Lekavičijusa i Maneka, ali sada se na povredu žali i novajlija Edmund Samner koji se odlično uklopio u tim.

Dan pre meča, trener Maksvitis je progovorio o tim problemima, ali i pohvalio ekipu Partizana.

”Partizan je po ofanzivnom rejtingu jedan od vodećih timova u Evroligi. Mogu da izvuku dosta faulova i slobodnih bacanja. Veoma su raznovrstan tim. Imaju nekoliko artikulisanih lidera u Kevinu Panteru, Pi Džej Doužeru i Džejmsu Naneliju. 

Ovo je verovatno jedini tim Evrolige gde visoki igrači šutiraju trojke. Skoro svi u timu Partizana šutiraju trojke. Mogu da ‘produže’ teren, mogu da igraju nestandardne situacije ili da igraju u reketu. Partizan je u dobrom ritmu, pošto je prošle nedelje pobedio u oba domaća meča, ali mislim da ćemo prvo morati da pogledamo sebe. 

Kao što ste videli, imamo dosta povreda. Među raspoloživim igračima Ned Montvila nije mogao da trenira zbog bolesti, a Edmond Samner nije potpuno oporavljen posle udarca koji je dobio protiv Nevežisa. Nadam se da će se svi iz dana u dan vraćati na teren”, rekao je Maksvitis. 

Pre par dana, Žalgiris je pojačao i viši košarkaš Crvene zvezde Ostin Holins, ali on nije igrao još od januara i teško da će biti spreman već za Partizan.

”Tu je i novajlija Ostin Holins, koga ćemo tek danas prvi put probati, da vidimo u kakvoj je formi. Moramo da rešimo svoje probleme i da sa Partizanom uđemo u borbu sa smanjenom rotacijom”, zaključio je trener Žalgirisa.

Originalni članak: Sportske net