I u Kruševcu nastavljeno srozavanje imena Partizana

Partizan ne može da pobedi i nezainteresovani i podmlađeni Napredak (3:3)

Ovo više nema veze samo sa čelnicima. Jesu odgovorni, a ne odgovaraju. Ovo je posledica njihovih (ne)dela, ilustrovana na terenu gde Partizan izgleda do te mere ubijen u pojam da normalnom čoveku dođe samo da citira nedavne reči Đorđa Tomića, nekadašnjeg asa crno-belih. Tad je u emotivnom izlaganju prozvao Milorada Vučelića, Miloša Vazuru i njihove sledbenike rečima: Sram vas bilo sve, koliko vas ima!

Isto može da se primeni za stručni (prethodni i sadašnji) i igrački kadar nekada postojanog, a na cevčicu za gutanje svednenog kluba, u završnici sezone. Sram ih bilo! Za manjak truda, za odustvo emocije, za skromnu efikasnost, za nedostojanost prethodnih generacija, za zabrinuta lica Grobara, koji posle Kruševca strepe hoće li gledati ekipu u kvalifikackijama za Ligu šampiona. Kako Parni valjak izgleda tokom proleća i zbog načina na koji se raspao posle vodećeg gola protiv Napretka ne bi bila velika šteta da preskoči pokušaj da se domogne elite. Od nje je udaljen više nego što misli i prva misija je da sačuva samo bod viška u poređenju sa TSC-om, pošto je očajnim izdanjem pod Bagdalom (3:3) pokazao da Tomićev monolog važi za sve u klubu.

I za Igora Duljaja, jer je doveo ekipu u poziciju da strahuje. Za Alberta Nađa, jer tim ne reaguje na njegove ideje. Za Aleksandra Jovanovića, s obzirom da ne brani kao pre. Za Aranđela Stojkovića, jer  igra kao pre. Za Aleksandra Filipovića, defanzivno ranjivog. Za Bojana Kovačevića, s obzirom da nije napredovao od dolaska iz Čukaričkog. Za Nikolu Antića, s obzirom da srlja iz greške u grešku. Za Leandrea Ovusua pošto je ovog četvrtka delovao izgubljen u vremenu i prostoru. Za Bibarsa Natha, izgubljene smirenosti i preciznosti. Za Gajasa Zahida zbog toga ni kad ga približe golu ne čini ništa kao jesenas. Za Ksandera Severinu – igrača manje. Za Alda Kalulua – drugog igrača manje. Za Nemanju Nikolića koji je propustio da realizuje dve velike prilike. Samo su rezervisti poput Alekse Jankovića i Sameda Baždara doneli nešto, ali to je suštinski ništa, jer ovo danas nije smelo da se desi.

Sve je u pravu Đorđe Tomić. I oni koji mu tapšu. Oni koji su prepoznali da je vreme za promene odavno prošlo i koji znaju da neće ni dođi. Nemoj da se zavaravamo…

Četiri utakmice plej-ofa – prvi bod!? Čak 13 primljenih golova! Nema opravdanja. Nema nijednog detalja vrednog ulepšavanja stvarnosti. Tačno, bio je veliki broj šansi, ali one u fudbalu ništa ne znače ako se ne koriste. Pitajte samo Luisa Enrikea i njegove umišljene zvezdice iz PSŽ-a. Neko će pomenuti faktor sreće i nabasaće na stranputicu, jer nije u tome kvaka. Ovaj tim se raspao posle poraza u večitom derbiju na početku doigravanja i posle toga ne postoji. Jedva diše.

Nalik crno-belima, Napredak je takođe posle plasmana u plej-of i potresa izazvanim obraćanjem predsednika Marka Nenezića (a to je bila ucena) prestao da igra takmičarski. Sve do danas. I onda pokazao šta može. Kakavim potencijalom raspolaže. Sa daleko izmenjenim reljefom tima.  

Prinudni desni bek Branislav Tomić zabeležio prve minute u kalendarskoj godini tek pre tri sedmice; Nikola Stevanović nije bio prva opcija tokom sezone i počeo je da igra redovno tek u plej-ofu; talentovnai štoper Pavle Mihajlović ima samo 17 godina i ovo mu je bio tek četvrti meč od prekomande iz kadetskog sastava (a odigrao je izvanredno); još jedan rođeni Kruševljanin Nikola Marinković se tek posle rezova u igračkom kadru ustaliu u timu da se vidi može li da bude deo sastava u narednoj sezoni; vezista Filip Jović je u 2024. do doigravanja uglavnom sedeo na klupi…

Tako sastavljena ekipa uspevala je da naudi Partizanu još jednom, jer se oslonila na umeća dvojice igrača sjajnih karakteruistika kad im se ostavi prostor. Ponovo je Andrija Majdevac bio fatalan po ekipu iz Humske, kao pre skoro dva meseca, a Nebojša Bastajić pokazao kvalitet kao da je futsal igrač. Njihove minijature su vodile ekipu Igora Stefanovića ka pobedi i još jednom dokazu popularnog Peklje da ume sa crno-belima. Opet im je naudio. Četvrti put u karijeri. Čovek je privremeno rešenje i ne gubi od kluba koji suštinski ne postiji i koga se čak i rođeni navijači zbog ovoga što im je priredio danas stide.

Oni koji ga vode se ne stide.

Originalni članak: Mozzart sport